La reflexió d'un militant de base del PP a la Catalunya Central

«Des del PP, s'ha sortit amb un discurs "blamdiblu" de Pablo Casado, que no agrada al militant del PP; un discurs que no se'l creu, ni el vol escoltar»

per Josep Lluís Javaloyes , 17 de febrer de 2021 a les 16:59 |
Per què el millor candidat amb el millor programa del PP, ha tret els pitjors resultats en aquestes darreres eleccions catalanes?. Sense ser massa espavilat, qualsevol entendria que és motivat per l'alta abstenció, la desafecció d'una part de l'electorat i la falta d'haver sabut mobilitzar i engrescar al seu votant. D'altra banda, no hi ha dubte que la por a la Covid i altres enrenous que sempre surten quan hi ha eleccions en contra el PP, Bárcenas i la corrupció de fons, han calat i han perjudicat el nostre candidat Alejandro Fernández.

Des del PP, s'hauria de fer autocrítica també, però sembla que alguns dirigents d'aquest partit desconeixen aquesta paraula. Ens hem equivocat. No passa res. Però hauríem de reconèixer-ho i no tancar files i manifestar que el problema és extern, sempre és extern, i que són les circumstàncies que ens envolten, tant socials com econòmiques, o bé és el populisme d'uns i els efectes d'uns altres, els factors que ens estan perjudicant. Que si ara plou o fa massa fred, o que si l'àvia no fuma perquè el metge li ho ha prohibit. Algú també es podria preguntar que hi fan a les llistes, les dues paracaigudistes en els números 2 i 3. En fi.


Després de l'últim Congrés en el Partit Popular, res ha continuat igual. S'ha reformat el partit, fins a tal punt que és desconegut per als militants, que ho som de tota la vida. La regeneració del seu organigrama de càrrecs d'entremig ha estat tal, que ha portat a perdre el pes en el territori de de tot Catalunya, que no fos de l'exclusiva capitalitat i el seu entorn. Les comarques han estat abandonades, les seves juntes derogades i sense renovar. Les seves seus i locals tancades i els seus militants deixats, sense rumb ni lideratge, sense recursos ni mitjans per a afrontar una campanya.

És primordial que els dirigents del partit sàpiguen treballar les comarques i els seus militants. Saber-los escoltar i secundar-los en les seves necessitats. Qui sap treballar bé el territori, s'emporta resultats òptims. El sant grial no està exclusivament a la ciutat de Barcelona. Mentre no canviïn la llei electoral, el vot d'una persona en comarques, val dues o tres vegades més que el vot d'una altra persona a Barcelona ciutat. (Aquí ho deixo).


Un altre gran problema d'aquesta campanya ha estat no saber afrontar la realitat de la nostra societat i de les seves demandes. Des del PP, s'ha sortit amb un discurs blandiblu de Pablo Casado, que no agrada al militant del PP; un discurs que no se'l creu, ni el vol escoltar. D'altra banda, no podem dir que són mentida, arguments sobre la immigració i d'inseguretat ciutadana que uns altres exposen i tots sabem, i que el PP nega en campanya. No podem massejar amb els nostres discursos als delinqüents colpistes. Al final, només ens faltaria que el PP parlés de presos polítics i de suposats indults merescuts als delinqüents.

Queda clar que el que pensa el PP actual no té res a veure amb PP dels seus inicis ni amb el que els seus votants esperen d'ell. En fi... almenys això creu un militant de base com jo.

Per a acabar, només esmentar que el bloc independentista supera per primera vegada a Catalunya el 50% i és cert. Però són el 50% de la meitat dels qui tenen dret a votar (25%). És a dir i perquè ho tinguem present, això significa que el 75% dels ciutadans a Catalunya no volem la independència i ha quedat demostrat a les urnes.

 

Participació