Creure en el nostre talent

«Cal que l'entesa i el consens retornin al nostre consistori per tal de poder generar benestar a tots els veïns i veïnes»

per Vicenç Llorenç, 16 de maig de 2019 a les 00:18 |
Sant Fruitós de Bages necessita un nou plantejament en la gestió municipal, en la forma de governar i en la seva manera de treballar i d'obrar. Aquesta manera de fer ha acabat perjudicant no només la capacitat de treballar dels tècnics i del personal municipal sinó que també l'han patit ciutadans i ciutadanes.

És el moment de plantejar un canvi i un nou model per a l'Ajuntament, per a tots nosaltres. Un canvi que només es podrà fer des del màxim consens possible entre els diferents actors per tal de construir un municipi on tothom s'hi pugui sentir integrat i pugui desenvolupar la seva vida sense pors.


Cal construir un projecte que posi, per davant de tot, els valors, l'ètica i la humanitat. Però sobretot un projecte per Sant Fruitós que parteixi del respecte cap a tothom.

Paral·lelament, Sant Fruitós té el potencial i la situació geogràfica perfecta per esdevenir un referent econòmic al Bages. Això no ens ho hem de prendre com a una competició sinó amb la voluntat de liderar una xarxa que ens uneixi a la comarca. En definitiva, un municipi que generi sinergies amb els municipis veïns.

Aquest creixement i aquest lideratge però, cal exercir-lo sempre de manera sostenible, a través de les noves tecnologies i respectant els espais, tant dels nuclis poblacionals com del medi natural, que han fet de Sant Fruitós allò que és i que ha de continuar sent.

I arran d'aquest creixement sostenible i d'aquest desenvolupament econòmic que hem de generar, hem de poder crear una major riquesa per a la ciutadania. Una riquesa que s'ha de traduir en la millora dels serveis, sense privatitzar-los, generant nous espais tant pels més grans com pels més joves i on aquests trobin un futur per quedar-s'hi.


Cal que l'entesa i el consens retornin al nostre consistori per tal de poder generar benestar a tots els veïns i veïnes.

Els santfruitosencs i santfruitosenques venim d'origens molt diversos. Des de Manresa a Alcalà del Valle o, últimament, encara de molt més lluny. De la mateixa manera que socialment sempre ens hem pogut entendre, també ho hem de fer políticament per encarar els reptes de futur, que són molts, i pels quals caldrà governar amb la capacitat i la voluntat de generar acords i consensos amb tothom qui hi estigui disposat.

 

Participació