Cardona, impuls amb estratègia

«Només crearem un marc que convidi a les persones a viure a la nostra població si s'hi pot treballar i, si, a més, si hi viu bé»

per Joan Jané, 10 de maig de 2019 a les 11:04 |
De l'estratègia que adoptem pels pròxims anys en depèn el futur de Cardona. Cal pensar-hi, sumar cap i cor. És necessari trobar fórmules vàlides per començar a revertir el degoteig de població que estem patint. Ja sabem que tenim un problema, ara cal ser part de la solució i ser capaços de sumar. Caldrà fer un esforç des de tots el ens -privats i públics- per tal de consensuar una única línia a seguir. Malbaratar esforços en acusacions estèrils sobre determinades polítiques del present o del passat és superflu. Hem d'ampliar la perspectiva i buscar-la de manera transversal. No és cap utopia cercar mesures complementàries en àmbits diferents de manera coordinada per garantir la coherència i provocar una causa efecte en tots els sentits.
 

El treball, l'educació i la formació incideixen en la qualitat de vida i a l'inrevés. Economia i benestar social són dues cares de la mateixa moneda. És necessari buscar punts de trobada i polítiques transversals que ens permetin desenvolupar accions d'èxit per la població. Perquè és això al que ens dediquem, és això pel que treballem, és això el que s'espera de nosaltres. Volem un poble per tothom.

Només crearem un marc que convidi a les persones a viure a la nostra població si s'hi pot treballar i, si, a més, si hi viu bé, el que té molt a veure amb l'educació i les possibilitats  de formació dels cardonins. Cal pensar avui en els somnis de l'endemà. Cal tenir en compte, també, el model d'equilibri territorial i crear sinergies entre l'Administració, el teixit empresarial, el coneixement i sobretot la ciutadania, els 4 agents bàsics que han de intervenir en qualsevol projecte del segle XXI. Cal ser intel·ligents per ser generosos, per sumar, per entendre que és moment d'anar junts, d'estar junts.

 

Participació