Guanyem la República Catalana: Fem front republicà

«Per arribar aquest punt d'ingovernabilitat i d'implosió del sistema, ens cal un nou artefacte polític que assumeixi el canvi de paradoxa»

| 25/03/2019 a les 10:00h
"Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres". Així va piular aquest passat dia 10 de març en Jose Téllez, extinent alcalde de Badalona, citant el gran Fuster, després del no de la CUP a participar a les properes eleccions espanyoles del 28A.

Sense cap mena de dubte aquesta nova contesa electoral és d'una excepcionalitat a l'alçada de la situació política que viu Catalunya i l'estat espanyol. I per què? Ens trobem que el Règim del 78, aquell producte nascut de la legalitat franquista i dissenyat per permetre la continuïtat del feixisme sota unes formes d'aparent democràcia, està entrant en col·lapse. 

Un col·lapse democràtic, de valors i de legitimitat com és el que representa la politització de la justícia i la pèrdua de la seva neutralitat. Que tampoc cal fer-se trampes al solitari i reconèixer que la justícia, els alts tribunals de justícia, sempre han sigut una disbauxa ultra, controlat pel poder polític i aquest a la vegada pels poders financers i empresarials de l'antic règim franquista. Però també és igual de cert que aquesta farsa de judici als ostatges polítics són una causa general contra l'independentisme i per extensió a la democràcia. Que som milions de persones qui realment ens jutgen per dur endavant un mandat democràtic, el del 27 S i executar-lo amb el referèndum de l'1O. Per exercir la democràcia de forma massiva i no violenta. Tot aquest despropòsit demofòbic està condicionant la comunitat internacional pel que ha de venir.

Un col·lapse institucional el Règim del 78 és bipartidista. La intervenció dels partits polítics catalans servien per donar estabilitat al PSOE o bé al PP si aquests no guanyaven per majoria absoluta. Ara ens trobem que, d'acord amb tots els sondejos electorals, PP i la seva crossa, Ciudadanos, novament seran incapaços de superar la majoria absoluta (ni tant sols unint-se amb VOX) i que PSOE i la seva crossa, PODEMOS, previsiblement tampoc. Un altre cop, la forquilla dels partits polítics catalans (i independentistes) seran decisius per garantir la estabilitat o la inestabilitat al govern del Reino de Felipe VI. 

A més a més de tot això s'hi afegeix un col·lapse econòmic degut a un deute extern que triplica el PIB espanyol i reforçat per l'augment imparable del preu del cru, la fi de compra de deute espanyol pel BCE i l'espasa de demòcles de l'interès bancari que s'esmola sense descans perquè, a finals d'any, al Banc Central Europeu hi haurà canvi de presidència i sobre tot pronòstic recaurà en una persona dels països del nord d'Europa, procliu a pujar el tipus d'interès i en conseqüència forçar la intervenció del Regne d'Espanya. 


Les declaracions d'en Joan Tardà: "la prioritat és evitar un pacte PP-C's-VOX" o d'en Gabriel Rufiàn: "cal un front antifeixista amb el PSOE, del 155 i dels GAL" i les de Jordi Sànchez: "l'1 d'octubre no va ser legal" i Elsa Artadi: "al Congrés no farem una política de bloqueig", no són justament cap garantia perquè la funció excepcional que han de tenir els partits republicans per forçar el règim del 78 a pactar la llibertat dels presos polítics i a reconèixer el dret a la autodeterminació, arribin a bon port. 

Davant aquesta conjuntura l'emergència social i nacional demana respostes i accions immediates. La inacció o el desentendre's de les responsabilitats inherents com a subjecte polític col·lectiu de qualsevol de les formacions polítiques republicanes sols afavoreix els enemics de la República Catalana i de la democràcia. 

L'esquerra independentista, hereva de les lluites antifranquistes i implicada en tots els moviments socials que s'oposen a la demofòbia del Reino de Espanya, té un immens repte, el d'assolir un instrument polític que sigui garant de la ingovernabilitat del Reino de Espanya, continuar amb la ruptura democràtica tot estenent les mans a partits republicans que tenen molt clar que el gran objectiu no és vèncer el PP ni a C's o a VOX, ni és fer president a Pedro Sànchez, un dels grans artífexs de la suspensió de la democràcia a Catalunya, repeteixo, el gran objectiu és enderrocar el Règim del 78, amb la constitució de la República Catalana.

Que hagin caigut dos governs espanyols en menys d'un any no és casual, el Règim s'està quedant sense maquillatge democràtic i necessita deslliurar-se del triple col·lapse que el fa ensorrar. Guanyar unes eleccions, convocades amb una excepcionalitat única a la història d'Espanya, per majoria absoluta (tant fa si del PP o del PSOE) és la seva recepta per allargar la vida d'aquest sistema polític que en Franco va deixar lligat i ben lligat. Però ens podem trobar que PSOE i PP, de forma individual, siguin incapaços d'obtenir majoria absoluta i, forçant la maquinària, optin per unir-se i fer govern. La fi del bipartidisme. Què dirà en Rufian? I els de Podemos? També voldran fer un front antifeixista amb el PSOE? I els milions de votants socialistes que fa anys que voten tapant-se el nas? El Règim, ensenyant la seva autèntica cara, el partit únic, esclatant totes les contradiccions reprimides durant 40 anys .

Per arribar aquest punt d'ingovernabilitat i d'implosió del sistema, ens cal un nou artefacte polític que assumeixi el canvi de paradoxa, una nova aliança entre l'esquerra independentista i els moviments autodeterministes fills del 15 M, un Front Republicà desacomplexat i ferm per tombar el Règim del 78, un Front Republicà que ajudi a obrir les portes a la República Catalana.

Ni un pas enrere.

COMENTARIS

Bona reflexió!
Anònim, 26/03/2019 a les 07:52
+0
-0
Doncs una reflexió interessant.

Front republicà, una bona opció!
Ho sento, però havia de dir-ho
Anònim, 27/03/2019 a les 09:14
+0
-0
Constitución de Francia

Art. 1: “Francia es una República indivisible, laica, democrática y social.”

Art. 89: “Ningún procedimiento de revisión puede ser iniciado o llevado adelante cuando se refiera a la integridad del territorio.”

Ley Fundamental de la República Federal de Alemania

Artículo 7: “El sistema escolar, en su totalidad, está sometido a la supervisión del Estado.”

Artículo 9: “Quedan prohibidas las asociaciones que se dirigen contra el orden constitucional”.

Artículo 21: “Son inconstitucionales los partidos que, según sus fines o según el comportamiento de sus adherentes, tiendan a trastornar o a poner en peligro la existencia de la República Federal de Alemania”.

Constitución de Italia

“Artículo 5. “La República, una e indivisible, reconoce y promoverá las autonomías locales …”

Art. 126 “Se acordarán por decreto razonado del Presidente de la República la disolución del Consejo Regional y la remoción del Presidente de la Junta que hayan realizado actos contrarios a la Constitución o incurrido en violaciones graves de la ley”

Constitución de Portugal

Art. 6. El Estado es unitario y respetará en su organización los principios de autonomía de las entidades locales y de descentralización democrática de la Administración Pública”.

Art. 51. Ningún partido será constituido con nombre o programa que tenga naturaleza o alcance regional.

Art 288. Límites materiales a la reforma. Las leyes de reforma constitucional tendrán que respetar la independencia nacional y la unidad del Estado.

Que pesats són vostès. Com preteneu proclamar la re-pus-blica catalana comptant amb un ridícul suport que tot just representa el 37,22% del cens electoral català?. La Constitució Espanyola
va ser aprovada pel 61,43% del cens electoral català; és a dir, 2.701.870 ciutadans catalans APROVAR la Constitució Espanyola de 1978. Com va dir Tardà, Com voleu imposar a la més de l'altra meitat de Catalunya a empassar-se la vostra Re-pus-blica de Catalunya.

Cal acabar URGENTMENT amb l'actual règim de les autonomies. És un luxe que només serveix per malgastar els diners públics, un pou sense fonds. És com tenir un règim feudal.

Em fan gràcia aquests cartells de l'independentisme en el qual es manifesta "el seu dret a decidir i opinar", tenint en compte que aquí no podem decidir retolar els nostres comerços en la llengua castellana.

Catalunya no pot, ni podrà, ser independent sense pacte o sense guerra. Això és un axioma que vostès haurien d'entendre.
Ho sento, però havia de dir-ho.
Anònim, 29/03/2019 a les 07:58
+0
-0
Correcció:

En realitat, el que va dir Tardà va ser: "Si algun independentista estúpid" planteja imposar la independència "està equivocat".

Això de república bananera és opinió meva. I és que aquest esborrany de la Constitució catalana ....... El que si és evident és que Tardà ja veia impossible això de la independència.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Xavier Cervera
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès | Àlex Gómez Ribera
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 22
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el 27 i 28 d'abril