Carta als presos polítics des del Xup

«Una abraçada d'aquest home que us admira i respecta, un humil treballador andalús, que en la seva infància també va passar per aquesta situació»

| 13/12/2018 a les 17:14h
Honorables senyors i senyores Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Em dirigeixo a vosaltres en aquests moments tan durs, a la espera de l'injust judici que es portarà a terme en contra vostra. Hauríeu de ser absolts, perquè en cap moment no heu fet ús de la violència, molt al contrari, sempre heu demanat al poble de Catalunya que actuï pacíficament. El moviment independentista ha donat exemple de civisme en totes les seves manifestacions, en les quals s'han congregat més d'un milió de persones sense causar cap incident.

Ara ens volen fer creure que tindreu un judici just, però tots sabem que des del primer moment en què us van detenir, ja estàveu condemnats. Vivim sota el jou d'un Estat venjatiu, i això ho sabem tots aquells que vàrem viure la repressió durant el franquisme. Busquen venjança perquè vareu ser capaços de desafiar la Constitució, que ja s'han fet seva, quan la dreta, en aquell moment Alianza Popular, ni tan sols va votar per ser massa democràtica.

Aprofiten per aplicar els seus articles més durs, com el 155, per castigar al poble català, pel qual sempre han sentit despreci, per ser un poble emprenedor i ser el motor econòmic d'Espanya. Ens volen fer creure que Catalunya s'enfonsa per culpa de l'independentisme, però sabem que és la comunitat que més ha crescut en el seu Producte Interior Brut.

El dia 1 d'octubre de 2017, malgrat la brutalitat amb que ens varen reprimir, va marcar un abans i un després en la història del nostre país. El dia 3 d'octubre de 2017 la Vaga General va ser massiva, impressionant i totalment pacífica. Si es compara amb el que està passant aquests dies a França, ens donem compte de fins a quin punt era pacífica aquell dia. Aquella mateixa nit, el rei Felipe VI va deixar clar amb el seu discurs que Catalunya no pot continuar dins de l'Estat espanyol. Podran vèncer-nos, però no aconseguiran convèncer-nos.

A vosaltres, els nostres estimats presos polítics, us dic que amb la vostra heroica lluita esteu escrivint pàgines d'or a la història d'aquest país. Sou un exemple de veracitat en la lluita per la llibertat, la democràcia i la independència de Catalunya.

És per tot això que mai no estareu sols. Seguirem lluitant sempre fins a aconseguir la vostra llibertat, que també serà la nostra. Molts ànims i força.

M'acomiado de vosaltres desitjant de tot cor que aviat torneu amb les vostres famílies, que tan malament ho estan passant. Una abraçada d'aquest home que us admira i respecta, un humil treballador andalús, que en la seva infància també va passar per aquesta situació.

Ànim i coratge, des del barri del Xup, Manresa.

COMENTARIS

bon dia
Anònim, 14/12/2018 a les 07:48
+0
-0
gràcies pel teu article Joaquín.

Fer un referendum no és delicte a Espanya i la Constitució permet un referendum que doni sortida al dret a decicidir; tal com han defensat els catedrátics: Merce Barcelo, Perez royo i fins i tot el fundador de "ciutadans" Francesc de Carreras
Salut company
Ramon Majó, 14/12/2018 a les 08:19
+0
-0
Malgrat que estem en un moment de pena i indignació, m'ha emocionat la teva carta. En el seu moment, quant vam estar tants anys al Comité Local del Psuc lluitant per la democracia i contra totes les formes d'opressió, hi havia dies que també ens semblava que no aconseguiriem mai deslliurar-nos del feixisme pero vam continuar la lluita.
I això es el que continuarem fent ara contra totes les opressions, les de clase, les de gènere i les nacionals perque totes son el mateix combat.
Una abraçada
Ramon
Moltes gràcies Joaquín!
Carme Rodríguez, 14/12/2018 a les 12:40
+0
-0
Moltes gràcies Joaquín per parlar tant clar i català.
Som molts, i no permetrem que la injustícia es perpetui!!!
Una abraçada a tots!
LLei Mordaza
RSA, 14/12/2018 a les 17:39
+0
-0
Emotiva carta company Vizcaino que pot anar tan als presos politics que tenim a Catalunya com a tots els pressos politics afectat per la maleida llei mordaza....
Salut Camarada ...
catalanes
Anònim, 14/12/2018 a les 18:21
+0
-0
La ley esta para cumplirla y sino pues ya sabe lo k toca, los políticos presos están ahí por algo, y espero k estén hasta el ultimo dia,
Bravo!
Jordi Navarro, 15/12/2018 a les 14:54
+0
-0
Totalment d'acord amb la teva carta. Salut i República.
Molt bones paraules
Anònim, 15/12/2018 a les 18:29
+0
-0
Molt bones paraules des de un dels barris menys independentistes de la Catalunya Central.
Quina llàstima que la majoria dels veïns del Joaquin no pensin el mateix i siguin mes partidaris del "a por ellos"
Lliço de dignitat
Enric serra, 15/12/2018 a les 22:51
+0
-0
Els que em tingut la sort de lluitar al teu costat sabem del teu compromis amb la solidaritat i la veritat.
gran
galdric sala, 16/12/2018 a les 03:36
+0
-0
Galdric Sala Descals
1 minut ·
gran, Joaquín! emocionat al llegir-te! Vizcaino, el Xup, Jose, Silvia... buf... tocat pel què dius i per què veig que una FLAMA bén encesa, mai s'acaba d'apagar..
Home integre,
Anònim, 16/12/2018 a les 11:01
+0
-0
Gràcies per ser una persona integre ,siempre Fidel a les tevés conviccions .et conec desde q era petita y sempre t 'has preocupat pel be comú ,els presos politics i tu teniu aixó en comú. Llàstima que mes gent no s'adoni de la barbarie que están fent amb els presos politics . Un abrazo Joaquín
Pàtria
Anònim, 16/12/2018 a les 15:29
+0
-0
Celebro la teva carta i celebro que segueixis en peu davant la lluita contra un estat opressor. M'ha emocionat el teu discurs. Bravo!!
No han d'estar en presó preventiva, d'acord
Anònim, 16/12/2018 a les 16:03
+0
-0
Però el que van fer mereix un càstig
A qualsevol pais d'Europa i del món , lo del 6 i 7 de setembre tindria consequències
Resposta
Joaquin Vizcaino Grima, 17/12/2018 a les 11:07
+0
-0
En contestación al comentario de “catalanes”: las leyes si son justas se deben respetar pero si son injustas es nuestra obligación cambiarlas para que sean más democráticas.Algunas de estas leyes las sufrimos desde la dictadura de franco por eso debemos luchar para avanzar hasta la plenademocracia. He luchado desde joven por la democracia, la libertad de expresión y los derechos humanos y lo seguiré haciendo hasta la muerte.
Vizcaino!!!
Anònim, 17/12/2018 a les 14:19
+0
-0
El código penal español es de 1995
Te puede gustar o no, pero es democrático.
¿Acaso no podemos votar cada cuatro años desde hace 40 años?
A l'anónim (despistat) de les 14,19
Ramon Majó, 17/12/2018 a les 19:00
+0
-0
Les democràcies formals, representatives, com l'espanyola, no garanteixen pas que les lleis siguin totes justes.
Nomes un exemple per tal d'ajudar-lo a reflexionar: La gran democracia nordamericana, als anys 60 del segle passat, encara mantenia en vigor lleis que discriminaven, per raons racials a una part molt important de la seva població. Per acabar amb aquestes lleis van fer falta anys de lluites (manifestacions, vagues, marxes) cents d'empresonaments i uns quant morts, entre ells, l'assassinat de Luther King, el seu principal líder.
Estic segur que vosté no vol que aquí acabi passant el mateix.
Salut

Al despistado de las 14'19
Anònim, 17/12/2018 a les 22:25
+0
-0
Si, pero la democracia no es sólo votar cada 4 años, es que nos dejen participar y que nos escuchen. Que escuchen la voz del pueblo y entonces sera una democracia. Sin ir más lejos los de la manada están en la calle , con una sentencia firme y tendrian que estar en la cárcel . Y todos los ladrones del PP y otros partidos, igual, que están en la calle riéndose de todos nosotros y disfrutando del dinero que nos han robado al pueblo, a todos, a los independentistas y
a los españolistas . A ver si espabilais ya ...
Y esos no van a la carcel .... y son los peligrosos de verdad ...
A los atentos de las 19:00 y de las 22:25
Anònim, 18/12/2018 a les 08:54
+0
-0
¿En que paises las leyes son todas justas?
¿En que paises se puede participar y que los de arriba te escuchen?
Algun ejemplo, por favor...
En todos lados se roba, viola, agrede, estafa, mata...forma parte de la condición humana.
¿En Cataluña no pasa? ¿Por qué a Jordi Pujol, un gran ladrón, no se le juzga?
¿Estais al corriente de los chalecos amarillos en Francia, Belgica e Inglaterra? ¿les van a escuchar?
Creo que vivís, a pesar de todo, en un buen pais, pero a vosotros os parece mejor vivir en la inopia.
Al despitado de la 14.19
Anònim, 18/12/2018 a les 22:32
+0
-0
Connel Código Penal de 1995 al que aludes, los hechos por los cuales se encuentran en prision los politicos catalanes, no son ningun ilicito penal, osea, para entendernos, no constituyen delito alguno, y no lo digo solo yo, sino reputados entendidos en Derecho tanto de España como fuera de ella, y ojooo,muchos de ellos para nada “sospechosos” de ser independentistas, como el exfical Mena, entre otros!!!
El ilicito penal está recogido en el art. 2 de la Constitución Española
Anònim, 19/12/2018 a les 08:29
+0
-0
Otra cosa es que no os guste, cosa que comprendo.
Pero las leyes deben cumplirse todas, y no solo las que nos gusten.
¿Por cierto, en qué paises las leyes son todas justas?
¿En que paises los gobernantes escuchan a la gente?
Yo propongo, LISTAS ABIERTAS YA
al despistado de las 8.29
Anònim, 19/12/2018 a les 09:25
+0
-0
Siento decirte que la Carta Magna o Constitución Española, ni recoge, ni pena Ilícitos Penales, el único que lo hace en nuestro sistema judicial es tu afamado y nombrado Código Penal de 1995 que ahora obvias y no nombras, un poquito de rigor jurídico, porfavor!!!!
Ahí va
Anònim, 19/12/2018 a les 12:59
+0
-0
Ningún país del mundo cederá un metro de su territorio. Los referéndum de independencia están prohibidos en las constituciones de todos los países el mundo (excepto Portugal)
El art. 544 y 545 del código penal recogen el ilícito.
Podrá gustar o no. Pero por ese motivo, y por otros, se les va a juzgar y habrá una sentencia.
Lo del 6 y 7 de septiembre no es poca cosa.
Esto es como un partido de fútbol, donde uno ve penalti el otro no ve nada.
al despistado de las 12.59
Anònim, 19/12/2018 a les 16:27
+0
-0
Veo que vuelves al Código Penal de 1995, interesante, ademas "sorpresa" la mía, encuadras los hechos en un supuesto Delito de Sedición, algo hemos avanzado, pues ahora queda claro que nos hemos de regir por el Código Penal; una vez dicho eso, que alguien me explique donde están los elementos del tipo comprendidos en los Artículos 544 y 545, porque yo no los veo por ningún sitio, pero no es que no los vea yo, no los ven ni Catedráticos de Derecho Penal y Constitucional, de renombre, ex fiscales (Sr. Mena), exmagistrados del Tribunal Supremo, y muchas otras gentes del mundo jurídico con reconocimiento, muchos de ellos como dije en mi anterior comentario para nada "sospechosos" de ser Independentistas, amém de Tribunales y Autoridades Judiciales Europeas (Belgica, Alemania, Escocia, Suiza), QUE ME EXPLIQUEN (JURIDICAMENTE, ojoooo), DONDE ESTAN LOS ELEMENTOS DE ESE TIPO PENAL!! En fin dejémoslo porque veo que no se quiere entender!!!
Endevant company
Jesús Puig Sorinas, 20/12/2018 a les 12:53
+0
-0
Molt be Joaquín. La teva carta demostra la persona que ets. Tu has patit la persecució franquista i saps del que parles. No sóc independentista però m'uneixo als teus desitjos respecte a aquests presos polítics que mai van haver entrar a la presó.
Uuuuufff
Job, 24/12/2018 a les 10:03
+0
-0
En los EEUU de América, estos políticos presos de seguro que sería condenados a cadena perpetua. Esos sinvergüenzas, despilfarradores del dinero público (embajadas, referendums y mamandurrias varias) son los culpables de que nuestra Sanidad Pública y nuestro sistema educativo sea un desastre.

La Constitución Española establece en su artículo 1.1 que "La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado".

En el art. 2 se establece que "a Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles, y reconoce y garantiza el derecho a la autonomía de las nacionalidades y regiones que la integran y la solidaridad entre todas ellas.

Esta Constitución fue avalada por el 58,97% del censo electoral español (en Cataluña fue avalada por un 61,43% de su censo electoral) y un 87,87% de los electores (en Cataluña fue un 90,37%).

El apoyo a la independencia tiene un apoyo del 35% en el último referendum (y eso haciendo trampas) y un 37,44% en las últimas parlamentarias.

Es evidente, pues, que con ese ridículo apoyo no se puede declarar la independencia, como reconoció Tardà. Y como esos botarates, aún así, declararon la república. Pues eso, a la cárcel. Y espero que sea por muchos años. No conviene a un país ser gobernado por irresponsables. El daño que le han hecho a la economía catalana, principalmente a Barcelona es enorme.

Por cierto, en 9 de los 11 municipios de población mayor de 100.000 el constitucionalismo es mayoritario. Los independentistas sólo ganan en la Cataluña tracto-rural. Sucede que la Ley electoral es TOTALMENTE injusta. De acuerdo con vuestro "derecho a decidir", ¿Aceptaríais que l'Hospitalet, Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Sabadell, Terrassa, Tarragona, etc., siguieran en España en caso de independencia de Cataluña. Pues es evidente que en esos municipios votan mayoritariamente a partidos constitucionalistas y no estaría de acuerdo con separarse de España. El derecho a decidir lo tenemos TODOS.

En fin, yo creo que los partidos que buscan la destrucción de un país deberían de ser prohibidos como en otros Estados avanzados.
confusión
Anònim, 01/01/2019 a les 10:05
+0
-0
Sr. Job, no se equivoque! Abra los ojos. Sólo le puedo decir eso

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joaquín Vizcaíno
Activista veïnal, nascut l'any 1940, fou fundador i president de l'Associació de Veïns del Xup, sindicalista i membre del Comitè Local del PSUC de Manresa
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 20
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril | Promocional