Un pas endavant

«Cal trencar el que fins ara hem entès com a fronteres de cada espai polític de l'esquerra alternativa manresana, anar més enllà de zones de confort i imaginar-se una eina ambiciosa»

La darrera dècada estem patint una greu crisi estructural del capitalisme que ha atacat directament les condicions de vida de la classe treballadora i els sectors populars, desvestit els minsos sistemes de benestar i aprofundit en la destrucció medi ambiental. Mentre els que marquen el discurs volen donar la crisi per tancada ara que tornen a tenir beneficis, la precarietat i l'emergència social continuen ben presents en el nostre dia a dia. La realitat de Manresa segueix marcada per la manca de resposta davant dels desnonaments, de la pobresa energètica o de la precarització dels llocs de treball, amb un model de ciutat allunyat d'elements clau per a les persones com són el petit comerç dels barris o l'economia social i solidària i amb uns serveis públics externalitzats en mans privades. 

La única recepta per a respondre a aquest panorama és l'organització de la classe treballadora i les capes populars per afrontar les injustícies a través del conflicte social. Això es trasllada a múltiples espais de lluita: el sindicalisme, els moviments socials, el moviment veïnal, etc. i és aquí on les diferents expressions de l'activisme i l'esquerra realment transformadora a nivell polític i social ens hem de trobar, teixint complicitats a partir de la lluita colze a colze als barris, creant noves hegemonies, donant respostes col·lectives a la precarietat i a l'emergència social i responent plegades a l'auge de l'extrema-dreta. Aquest és el pilar fonamental per assolir canvis profunds, però cal fer un pas més. 

Les institucions públiques, i en aquest cas els Ajuntaments, són eines amb una capacitat de maniobra limitada, controlar-les dista molt de controlar el poder. Tanmateix, els municipis tenen capacitat real de millorar la vida de la gent comuna i s'ha d'aprofitar. Per tant, cal una reflexió compartida entre les diferents forces clarament transformadores de la ciutat per veure com es pot posar l'Ajuntament al servei de les persones i quina articulació ha de tenir aquest repte a nivell electoral. 

Cal trencar el que fins ara hem entès com a fronteres de cada espai polític de l'esquerra alternativa manresana, anar més enllà de zones de confort i imaginar-se una eina ambiciosa, que es faci forta al barris, capaç de crear un moviment netament municipalista basat en els conceptes de transformació social, feminisme, ruptura democràtica, República Catalana, sobiranies i solidaritat entre pobles. Un moviment que imagini com ha de ser una Manresa per a les persones i pugui construir una eina municipal capaç de generar il·lusió entorn a aquest projecte. 

Cal construir un espai que integri les diferents expressions de l'activisme social i del moviment obrer i que entronqui directament amb l'empoderament popular del 15-M, de l'1 i el 3 d'octubre i de la vaga general del 8 de març. Un projecte que vulgui créixer a partir de la pluralitat i la creació de sinèrgies entre els seus components, que segueixi teixint les complicitats nascudes en el treball del carrer per convertir-se en l'inici de la creació d'un nou bloc històric a la ciutat de Manresa, la creació d'un nou espai de canvi a nivell municipal. 

COMENTARIS

8M feminista
Anònim, 20/11/2018 a les 21:20
+0
-0
La vaga del 8M va ser vaga feminista...
Un amic!
Primaries manresa
Anònim, 21/11/2018 a les 21:21
+0
-0
Participeu a les primaries manresanes
pietat
Anònim, 22/11/2018 a les 17:06
+0
-0
quina mandra que fan aquest parell Déu meu senyor.
Prou
Anònim, 23/11/2018 a les 11:39
+0
-0
Primàries Manresa, prou sectarisme esquerranós,.
Arreu
Alfons B, 23/11/2018 a les 21:05
+0
-0
El que intenten fer aquests companys a Manresa ho hauríem d'intentar arreu. Encara que trinen alguns oxellots verds

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Ricard Ribera i Ricard Sánchez
Coordinador i excoordinador d'EUiA el Bages
Quim Masferrer actuarà a Cardona
Quim Masferrer actuarà a Cardona | Promocional
Del divendres 22 al diumenge 24 de març
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 24
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril | Promocional