Optimisme, per sobre de tot!

«Les vendes de les pimes industrials han tingut (durant l'any 2017) una evolució positiva, i m'agrada poder escriure això, sobretot en un moment en què els percentatges indiquen la consolidació de vendes al mercat interior català»

| 06/02/2018 a les 10:43h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/02/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Només fa un mes i escaig que hem encetat l'any i ja veig que tothom estem on fire: planejant reunions, organitzant fires, viatges, pensant també en noves contractacions i, sobretot, en millorar i en continuar amb l'esperit d'emprenedoria. Acabat el 2017 ja hem tornat a posar el comptaquilòmetres a 0 per engegar els motors i enfilar un nou any.

Hi ha coses, però, que segueixen tal i com les vam deixar. El soroll mediàtic generat a causa del polític segueix en primer pla, un fet que tapa altres qüestions essencials per al desenvolupament del teixit empresarial. En qualsevol cas, nosaltres seguirem tibant i impulsant les nostres empreses per tal que l'engranatge no s'aturi i es pugui continuar amb el creixement econòmic.

I com un clàssic, en començar l'any sempre apareixen les memòries d'activitats d'entitats o resums de tot allò que deixem enrere però que sovint serveixen per establir les bases de les nostres estratègies per a l'any següent o per rectificar aquells aspectes que l'any anterior no han acabat de funcionar.

Fent un repàs a algun d'aquests documents, i concretament fixant-me en termes de pimes, crec que podem estar prou satisfets de l'any passat i posar en marxa un any molt més optimista.

Les vendes de les pimes industrials han tingut (durant l'any 2017) una evolució positiva, i m'agrada poder escriure això, sobretot en un moment en què els percentatges indiquen la consolidació de vendes al mercat interior català. Bon senyal que prestigiem i creiem en el producte de casa! L'exportació és el segon mercat de les pimes catalanes i és l'indicatiu que continuem apostant per sortir fora. Podria afegir els percentatges i, així, objectivament fer-ne les valoracions, però el que és important és l'augment d'aquestes vendes, la fermesa d'implantació al territori i la voluntat de continuar exportant. Si bé és cert, com ja hem vist en moltes ocasions, que les mitjanes empreses sempre ens mostren una evolució més favorable que les microempreses. Per a aquest any 2018, la previsió segueix sent força optimista i les pimes continuarem amb la nostra constància i perseverança per millorar vendes, exportacions, producció i creació d'ocupació.

Un altre símptoma de millora ha sigut l'activitat inversora de les empreses. Durant l'any 2017 s'ha continuat amb la tendència a invertir (tot i que lleugerament per sota de l'any 2016) i d'aquesta manera s'ha pogut augmentar la capacitat productiva, la productivitat i la innovació del producte. També un bon senyal de la professionalització real de les nostres pimes i de la tendència a arribar a implementar processos d'indústria 4.0.

L'ocupació també ha augmentat, moderadament, però hem sigut capaços de crear nous llocs de treball i d'augmentar les nostres plantilles, especialment en les pimes de processos productius, i crec que és en això que hem de focalitzar moltes accions per millorar en l'especialització d'aquests llocs de treball.

I si m'ho permeteu, faig una referència al "procés", i en aquest punt sí que us donaré dades, reals i verídiques, de com la pime ho viu. Un 75% del sector no ha vist afectades les seves vendes. A un 18% l'ha afectat negativament, a un 1% positivament, i la resta, quasi que ni ho sap o no ho ha valorat. 

I tot aquest resum de dades us l'explico perquè voldria que les pimes sentim de debò la importància i influència que aportem als resultats econòmics d'un país. Només creient en aquestes pimes, cada any veurem informes amb evolucions més positives.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Esteve Pintó
Gerent de Domini Ambiental i president de PIMEC a la Catalunya Central
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 22
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost | Jordi Wild