Tribun oberta

Equipaments locals, equipaments de país

«En aquest moments tan decisius per al futur del país, les administracions públiques catalanes han d’estar més que mai al costat del món local»

| 23/11/2017 a les 11:07h
Amb la voluntat de cobrir necessitats existents al món local, un dels objectius estratègics del pla d’actuació de mandat 2016-2019 del govern de la Diputació de Barcelona és el de donar suport als serveis i equipaments culturals, educatius i esportius com a eixos vertebradors del progrés, la cohesió social, el creixement personal i la participació ciutadana.

Aquest compromís serà assumit ara amb el nou programa de reforma i millora d’equipaments locals, un innovador pla complementari dotat amb 30 milions d’euros (10 MEUR el 2018 i 20 MEUR el 2019), que incorpora diverses línies de suport que afecten sis matèries de gestió diferents i a tres de les quatre àrees de la Diputació.

La concessió d’ajuts es realitzarà per mitjà del procediment de concurrència competitiva amb criteris de valoració comuns i específics, i se’n beneficiaran els equipaments culturals, bibliotecaris, educatius, esportius, així com també mercats, edificis singulars i elements patrimonials de la nostra demarcació. Gràcies a aquestes línies de suport es podran realitzar, entre d’altres, reformes i millores estructurals, de manteniment i de subministrament, d’eficiència energètica, i de renovació o instal·lació d’elements necessaris per millorar l’entorn tecnològic, la climatització, la il·luminació i el mobiliari. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 15 de desembre de 2017.

En aquest moments tan decisius per al futur del país, les administracions públiques catalanes han d’estar més que mai al costat del món local, que és l’administració més propera als ciutadans i ciutadanes. Els equipaments locals són un element imprescindible per vertebrar el territori i garantir el desplegament de polítiques d’igualtat d’oportunitats, i que permetin formar persones lliures i amb opinió pròpia. El programa de reforma i millora d’equipaments locals és un pas decidit i ferm en aquest sentit.

COMENTARIS

La bona feina de la Diputació
Anònim, 23/11/2017 a les 21:34
+0
-0
Ara més que mai la Diputació fa país amb majúscules, reforçant les eines i equipaments que permeten el creixement personal i fomenten la diversitat i esperit crític dels catalans. Endavant

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Martí Pujol
Martí Pujol, vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona.
Les activitats de Nadal i de la Marató e TV3 centren el cap de setmana | Àlex Gómez Ribera
01/01/1970
Del divendres 15 al diumenge 17 de desembre
01/01/1970
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 16
Entre altres elements, l'Ajuntament ha hagut de retirar la pancarta dels Jordis | Pere Fontanals
01/01/1970
S'han hagut de retirar el llaç groc i l'estelada de la façana de la casa consistorial, i també dues pancartes per la llibertat dels presos i a favor de la democràcia de l'edifici nou
Acte de Junts per Catalunya a Sant Vicenç de Castellet | JxCat
Joan Baptista, Ana C. Querol i Marc Parés durant l'acte de Catalunya en Comú | CEComú
Furgoneta de Cs repartint bufandes gratis aparcada al pati del Kursaal on havien de cantar els nens | Pere Fontanals
Pere Fontanals | 14 comentaris
01/01/1970
La pantalla gegant al passeig, les furgonetes i el muntatge de seguretat van impossibilitar que els nens i nenes cantessin on tenien programat des de feia temps
01/01/1970
A càrrec de Marc Tienda, Mariona Homs i Bernat Picornell
«Els tres aniversaris» es veurà al Kursaal a primers de desembre | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el diumenge 17 de desembre