Esperar i res canviar

«Als plens de l'ajuntament s'hi poden observar discussions sobre qui vivia més còmode o més incòmode durant el franquisme, sobre qui necessita anar a remullar-se a la piscina»

| 24/07/2017 a les 08:41h
Hipotèticament, en una democràcia els representants polítics són una extensió de la societat. Remarco el terme "hipotèticament" ja que, a dia d'avui, creure això és factible en la mateixa mesura que optimista. 

En una ciutat petita com Manresa, conèixer l'opinió dels ciutadans és més que senzill: senzillíssim. N'hi ha prou amb llegir els pocs diaris de la ciutat i, ara que és estiu, asseure's a qualsevol terrassa a prendre una orxata fresca –que estarem d'acord en que no suposa un esforç impossible de realitzar-. A l'hora, és molt més fàcil de ser coneixedor de les diferents activitats que es duen a terme des de l'ajuntament que no pas en grans ciutats, comunitats autònomes o països.

Si acceptem que el temps és un recurs limitat –suposo que ningú dirà el contrari-, no deixa de ser una obligació dels polítics a nivell manresà gestionar-lo per tal de satisfer les necessitats que, en grau d'importància i quantitat, tenen els ciutadans. Des del meu darrer article hi ha hagut incendis forestals i una agressió multitudinària en un centre cultural al centre de la ciutat. Feia molts anys que no percebia un rebuig tant generalitzat i majoritari com el que he pogut observar cap a aquests dos fets.

Mesos enrere, els problemes d'incivisme al barri antic protagonitzats per persones autòctones (remarco aquest fet ja que la meva intenció no és convertir aquest article en una qüestió d'immigració) o el preu del parquímetre, etc. van causar opinions crítiques majoritàries en un nivell semblant.

En la majoria d'aquests casos, els ciutadans de Manresa van mostrar el seu rebuig de forma clara i gairebé unànime. No obstant, a dia d'avui, als plens de l'ajuntament s'hi poden observar discussions sobre qui vivia més còmode o més incòmode durant el franquisme, sobre qui necessita anar a remullar-se a la piscina o sobre si posar la fira en una part de Manresa o una altra. No obstant, els problemes d'incivisme segueixen sent exactament els mateixos, el preu del parquímetre és encara un abús, els responsables de les agressions segueixen al mateix lloc de sempre, etc.

Gairebé tots els manresans, però, tot i ser intransigents amb determinades accions que clarament no són aprovades per part de la ciutadania, tornaran a votar als mateixos grups que conformen l'ajuntament i que han decidit no resoldre cap d'aquests temes que, per aclamació general, haurien de ser prioritaris i resolts. A l'hora que escric això sóc conscient de que alguns d'aquests temes poden ser difícils de que i de que, lògicament, no és el mateix dir que fer. Per la més rotunda de les lògiques, però, és evident que discutint sobre piscines o on posar la fira no es resoldran. Probablement en aquest sentit sí que la democràcia (els grups que hi ha a l'ajuntament) és una extensió de la ciutadania: en detectar problemes i esperar que es resolguin per si sols.

COMENTARIS

Manos a la obra
Anònim, 24/07/2017 a les 16:18
+15
-0
Tot té la seva importància...però...potser caldria prioritzar .Endavant!!!!.No ens distreguem.


Parlar d'oides
LF, 25/07/2017 a les 20:10
+6
-5
Si, enlloc de limitar-te a llegir el diari, fessis l'esforç de seguir algun dia el ple, potser sabries que s'hi ha debatut sobre les agressions, que mai no s'hi ha parlat de la fira o que, en el darrer ple (el mateix on, segons tu, només s'ha parlat de piscines i franquisme) es va debatre durant bastant més d'una hora sobre els parquímetres. Però és molt més fàcil exercir de cunyat que no pas empassar-se les 5 hores del ple, clar.
olla de grills.
rosa 31-07-2017, 31/07/2017 a les 10:28
+12
-1
No es tracta tan sols de debatre als plens Sr.LF,es tracta de solucionar problemes senyor meu,problemes que es fan crònics,que qui dia passa any empeny i anar fent,la gent a la feina et fan ser responsable d'una tasca i si no compleixes amb els objectius et fan fora,de l'ajuntament,no fan fora a ningú faci la feina bé o no i el contribuent anar pagant i anar aguantant els ineptes això sí,sempre pagant abans i després reclama i potser algun dia que els vingui de gust a les senyories,agafaran i s'ho miraran i decidiran,si ja ha passat el temps i no s'hi pot fer rés,o tornar a fer un altre ple a veure si decidim si canviem alguna llei,mentrestant,canvien els partits i,els que abans havien dit blanc,ara et diuen negre,una olla de grills tot plegat,ajuntament de Manresa un 0.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Adrià Harillo
Membre de l'Associació Espanyola de Crítics d'Art i Investigador Visitant a la Universitat de Tel Aviv
Les activitats de Nadal i de la Marató e TV3 centren el cap de setmana | Àlex Gómez Ribera
01/01/1970
Del divendres 15 al diumenge 17 de desembre
01/01/1970
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 15
Acte de Junts per Catalunya a Sant Vicenç de Castellet | JxCat
Joan Baptista, Ana C. Querol i Marc Parés durant l'acte de Catalunya en Comú | CEComú
Furgoneta de Cs repartint bufandes gratis aparcada al pati del Kursaal on havien de cantar els nens | Pere Fontanals
Pere Fontanals | 2 comentaris
01/01/1970
La pantalla gegant al passeig, les furgonetes i el muntatge de seguretat van impossibilitar que els nens i nenes cantessin on tenien programat des de feia temps
01/01/1970
A càrrec de Marc Tienda, Mariona Homs i Bernat Picornell
01/01/1970
Joan Mena sera a Manresa, divendres, Marta Ribas, a Sant Joan diumenge, i Marc Parés, a Navarcles dilluns
«Els tres aniversaris» es veurà al Kursaal a primers de desembre | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el diumenge 17 de desembre