Escoltar amb atenció

«Tenir uns pobles i ciutats cuidats, endreçats i nets és responsabilitat de tothom»

per Joan Torres , 22 de febrer de 2017 a les 09:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En moltes ocasions s'aprèn més escoltant amb atenció que parlant pels descosits. Des dels Ajuntaments la tasca d'escoltar i parar atenció és especialment important. La proximitat amb els nostres veïns i veïnes és única i això ens permet conèixer de primera mà les seves il·lusions, les seves inquietuds i també les seves necessitats. En l'àmbit de la via pública, per exemple, rebem desenes de comentaris, suggeriments, queixes i propostes de millora. Les Brigades Municipals fan un incansable treball per reparar desperfectes, arreglar detalls que no funcionen, corregir avaries i netejar espais bruts de tots els municipis. Tenir uns pobles i ciutats cuidats, endreçats i nets és responsabilitat de tothom. De la gent que hi convivim i també òbviament de les administracions.

Des dels Ajuntaments podem fer campanyes de sensibilització i predicar amb l'exemple, però ens cal la complicitat de veïns i veïnes per evitar, per exemple, l'abandonament dels voluminosos a la via pública. Tots els pobles disposem de deixalleries, però sovint ens veiem obligats a recollir mobles vells que s'abandonen indiscriminadament. Aquestes actituds poc cíviques contrasten amb els comentaris que rebem contínuament que demostren bàsicament que la majoria de persones s'estimen els seus pobles perquè volen uns espais públics millors.


En moments on fer inversions continua essent difícil, mantenir uns espais públics en condicions és vital per afavorir la cohesió social i la convivència al carrer. A Sant Vicenç de Castellet darrerament hem arranjat el carrer Via Augusta, l'aparcament del CAP i el parc infantil de la plaça de l'Onze de Setembre. Tres exemples d'espais públics pensats per a la gent, que eren del tot necessaris i reivindicats. Tres nous passos endavant de la llarga llista de coses pendents. Amb la vostra complicitat i ajuda segur que farem realitat més reptes. Escoltar-vos segur que ens ajudarà a prioritzar! 

 

Joan Torres
Alcalde de Sant Vicenç de Castellet per CiU, és Cap d'Admissions de la Fundació Althaia. Nascut a Sant Vicenç l'any 1968, fill d'una família ramadera, sempre ha estat vinculat a les entitats del municipi. Apassionat de la psicologia, les relacions entre les persones, la pintura i l'aquariofília reconeix estar orgullós de poder servir el seu poble i la seva gent. Creu en una nova manera de fer política, més propera i honesta.
09/10/2018

Marató Residu Zero

06/08/2018

Desfer el nus!

19/02/2018

Protegir el patrimoni és responsabilitat de tots

05/09/2017

El tren és estratègic!

30/06/2017

Festa Major, temps per compartir!

27/05/2017

Vetllant per l'eficiència dels serveis públics

18/04/2017

Pressupost municipal, eina bàsica!

22/02/2017

Escoltar amb atenció

23/12/2016

Un Nadal més proper

10/11/2016

Civisme: responsabilitat de cadascú

Participació