Dependència

Setanta-una persones s'han format aquest any a Ampans per atendre persones dependents

Aquest perfil professional ha tingut una alta demanda per l'impacte de la pandèmia i al voltant del 75% de les persones formades, ja treballen al sector

per Redacció, 20 d'octubre de 2021 a les 14:03 |
Pràctiques en la formació que ofereix Ampans | Ampans
Ampans està finalitzant el darrer dels cinc cursos que ha organitzat durant el present any de Certificat de Professionalitat d'Atenció sociosanitària a persones dependents en Institucions socials. En total hauran superat amb èxit les formacions 71 persones que es volen dedicar professionalment al sector de l'atenció sociosanitària, i una part de les quals s'ha incorporat a l'equip de professionals d'Ampans.

En total, aquest 2021 l'entitat ha realitzat cinc cursos pertanyents a la convocatòria del SOC de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) Forma i Insereix i a l'Acord Marc d'Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials, que ofereixen a les persones treballadores, preferentment en situació d'atur i demandants d'ocupació, una formació adaptada a les necessitats d'aquest sector laboral. 


L'objectiu d'aquest programa és, a través d'una formació personalitzada, afavorir la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores. Els alumnes de l'últim curs en marxa, catorze, estan finalitzant les 80 hores de pràctiques realitzades en diferents centres i institucions del món sociosanitari.

Els docents són majoritàriament professionals referents de l'àmbit a impartir de la plantilla d'Ampans i docents externs, dels sectors sanitari, psicologia i psicopedagogia, i treball social, entre altres. Els alumnes completen el seu aprenentatge al costat de professionals de diversos serveis d'entitats de l'àmbit de la dependència.


L'objectiu d'aquests cursos es basa en quatre àmbits competencials: preparar i donar suport en les intervencions d'atenció a les persones i al seu entorn en l'àmbit institucional indicades per l'equip interdisciplinari; desenvolupar intervencions d'atenció física, sociosanitària i psicosocial.

A través d'aquests cursos, els alumnes que assoleixen els objectius favorablement, surten preparats per desenvolupar les tasques relacionades amb l'atenció a persones dependents en institucions socials, i podran ocupar llocs de treball com a cuidadors de persones dependents per situació de discapacitat o vellesa.

Aquest perfil professional ha tingut una alta demanda per l'impacte de la Covid-19 en l'àmbit de l'atenció a la dependència i al voltant del 75% de les persones que han finalitzat la formació, ja treballen al sector

 

Participació