El conreu de la vinya de fa més de 100 anys i les conseqüències de la fil·loxera, en un testimoni de primera mà

La Casa de la Culla acollirà dimecres la presentació de la "Llibreta de la vinya americana, de Josep Baraldés i Ribó, 1888-1905", de Montse Perramon, que recull els apunts d'un pagès de Castellnou

La presentació tindrà lloc a la sala d'actes de la Casa de la Culla
La presentació tindrà lloc a la sala d'actes de la Casa de la Culla | AjM
Redacció
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:22h
Montse Perramon i Augé, autora del recull Llibreta de la vinya americana, de Josep Baraldés i Ribó, 1888-1905, farà la seva presentació del llibre aquest dimecres a la sala d'actes de la Casa de la Culla de Manresa a partir de les 7 de la tarda, en un acte organitzat per l'Ajuntament de Castellnou de Bages.

Per motius d'aforament es prega confirmar l'assistència al correu [email protected]. L'acte compta amb la col·laboració del Parc de la Sèquia, la DO Pla de Bages, el Centre d'Estudis del Bages i la Diputació de Barcelona.

El testimoni d'un veritable emprenedor en temps de la fil·loxera
La llibreta de la vinya americana recull els apunts de les principals vivències d'un pagès de Castellnou de Bages, Josep Baraldés i Ribó, entre els anys 1888 i 1905. 

És un document d'un testimoni directe únic i excepcional, els continguts del qual s'han pogut recuperar gràcies al seu besnét Josep Maria Baraldés i Casanova. És difícil trobar documentació com aquesta on, a més d'explicar aspectes tècnics del conreu de la vinya de fa més de cent anys, es valori de primera mà què va suposar per als pagesos del Bages l'arribada de la fil·loxera, i es copsi, al mateix temps, les seves primeres reaccions.