MTM durà versions dels musicals «Cats» i «Sister Act» a Sallent

L'espai escènic de la Fàbrica Vella de Sallent acollirà els dos muntatges, el diumenge, 24 d'octubre

Assajos de Talent al convent
Assajos de Talent al convent | MTM
Redacció
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:36h
Manresa Teatre Musical (MTM) posarà en escena dos musicals, el diumenge, 24 d'octubre de 2021, a la sala Jordi Fàbregas de l'espai cultural de la Fàbrica Vella de Sallent. Serà en dues funcions, una a les 12 de migdia, hora en què es representarà Felins i Divins, una versió de Cats; i una altra a les 6 de la tarda, amb l'obra Talent al convent, una adaptació al català de Sister Act. Les entrades ja estan a la venda a la web del teatre.

Tots dos muntatges s'havien d'estrenar el juny del 2020, però la pandèmia va alterar el ritme dels assajos i no es van poder presentar fins l'estiu passat a l'espai escènic de Manresa Teatre Musical, davant d'un públic reduït. La recuperació de bona part de la normalitat a l'activitat escènica ha permès dur aquests dos espectacles a teatres com el de Sallent. Properament, també es representarà a La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada i a l'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.

Felins i Divins
D'una banda, Felins i Divins anirà a càrrec del grup de joves de l'escola d'arts escèniques. Un total de 24 nois i noies donaran vida als gats gelicals, ballant i cantant en directe. El muntatge original, Cats, es va estrenar al West End de Londres el 1981, on es va representar durant més de vint anys. Aquesta versió reduïda, d'una hora de durada, ha estat dirigida per Pablo Testa, coreografiada per Ariadna Guitart i amb la direcció vocal d'Agustí Salvador, Jofre Bellés i Eli Paulet. El guió adaptat és de Sílvia Santamaria.

Cats ha estat traduït a més de vint idiomes i representat per tot el món. Compost per Andrew Lloyd Webber, es basa en diferents poemes de T.S. Eliot. Explica una trobada de gats que es reuneixen al voltant del seu cap de tribu per escollir qui d'entre ells s'ha guanyat el dret a passar a una vida millor.

Talent al convent
D'altra banda, el grup d'adults representarà l'obra Talent al convent. Una vintena d'actors i actrius donaran vida a les monges d'un convent revolucionat per l'arribada d'una cantant de cabaret. L'artista fuig del seu exnòvio perquè vol matar-la. En destaquen, de manera especial, els números musicals carregats d'energia i bon humor.

Sister Act va néixer com a pel·lícula musical, el 1992, protagonitzada per Whoopi Goldberg. Vint anys més tard, va inspirar un musical amb el mateix nom. Jordi Gener ha dirigit aquesta adaptació d'MTM, d'una hora i mitja de durada, i ha comptat amb Pablo Testa i Agustí Salvador a la direcció coreogràfica i vocal, respectivament. El guió adaptat és obra de Sílvia Sanfeliu.