L'Ajuntament del Pont de Vilomara posa en marxa un canal automatitzat de Whatsapp d'atenció ciutadana

Es pot fer servir per informar d'incidències, consultar les notícies municipals, l'agenda d'activitats, les adreces i telèfons municipals i els llocs d'interès

El Pont de Vilomara estrena servei Whatsapp
El Pont de Vilomara estrena servei Whatsapp | Europapress
Redacció
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:46h
L'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort ha posat en funcionament un nou servei d'informació municipal i de comunicació d'incidències que es porta a terme a través d'un sistema automatitzat de Whatsapp. Per accedir-hi, només cal guardar el número 644.625.300 a l'agenda de contactes del dispositiu mòbil i enviar un Whatsapp posant la paraula "hola". També s'hi pot accedir a través de l'enllaç https://aju.cat/elpont.
 
El nou servei de missatgeria permetrà una comunicació més directa entre la ciutadania i l'Ajuntament, i facilitarà que la informació que es requereix arribi amb molta més rapidesa i d'una manera més detallada i concreta a la població. Cal subratllar, també, que es tracta d'un canal bidireccional, en el qual la ciutadania trobarà una resposta personalitzada a les seves demandes i podrà establir un diàleg fluid amb l'Ajuntament, ja que el sistema combina una part de primera atenció automatitzada, a partir de converses prèviament dissenyades, amb una part personalitzada que estarà assistida per personal municipal.

L'objectiu és doble, segons comenta l'alcalde del municipi, Enric Campàs, "per una banda seguim apropant l'Ajuntament a la població, millorant la comunicació amb un sistema molt senzill i intuïtiu i fent-la accessible a tothom a través d'un servei de missatgeria utilitzat per usuaris de totes les edats. També aconseguim optimitzar la gestió del temps del personal municipal amb l'automatització de processos, tot mantenint l'alta qualitat en l'atenció a la ciutadania".

El nou canal s'estrena amb un menú de set opcions; informació municipal – des d'on es poden consultar les notícies de l'Ajuntament, l'agenda d'activitats, com realitzar diferents tràmits i gestions i telèfons municipals entre d'altres –, contacta amb l'alcalde, cita prèvia, bústia ciutadana, comunicació d'incidències, visita el municipi i xarxes socials. Els usuaris també disposen d'un apartat per personalitzar les seves preferències, com per exemple l'idioma. A més d'aquestes opcions, els usuaris també rebran avisos de l'Ajuntament amb informació rellevant de caràcter municipal. Aquests serveis es podran anar modificant atenent a les necessitats puntuals que vagin apareixent.

Comunicar incidències a la via pública, ara molt més fàcil
El canal de Whatsapp permet a la ciutadania comunicar qualsevol tipus d'incidència a la via pública. Aquest apartat desplega un submenú en el que caldrà indicar si la incidència està relacionada amb mobiliari urbà, neteja i residus, enllumenat públic, calçada i voreres o altres tipus d'incidències. A partir d'aquí, el sistema demanarà que es detalli la incidència, s'escrigui l'adreça d'aquesta o es comparteixi directament la ubicació (si s'està al lloc informat) i s'adjunti, si es vol, una imatge.