L'Artífex Market celebra la seva primera edició amb voluntat de continuïtat

El marcat de l'art i l'artesania ha portat fins a divuit parades a la plaça del Mercat de Puigmercadal

La plaça Puigmercadal ha acollit el primer Artífex Market
La plaça Puigmercadal ha acollit el primer Artífex Market | Pere Fontanals
Redacció
17 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:10h
Artífex, el viver creat per l'Ajuntament de Manresa per tal d'impulsar l'artesania, ha celebrat aquest cap de setmana el seu primer Artífex Market coincidint amb el primer aniversari de la seva existència i ho ha fet amb voluntat de continuïtat i d'establir-se com un mercat més de l'oferta manresana.

Durant tot el cap de setmana, la plaça del Mercat de Puigmercadal ha acollit una dotzena de parades, que han arribat a divuit en les hores de major concurrència. Aprofitant la inèrcia de la Fira Mediterrània, el mercat ha ofert artesanies, art i altres productes divendres a la tarda, dissabte tot el dia i diumenge al matí.

Promoure els productes artesanals i de proximitat
L'Ajuntament de Manresa va obrir el juliol de 2020 una convocatòria per accedir a un local del viver d'artesania situat a la Muralla del Carme, 5, a tocar de l'entrada del Mercat de Puigmercadal. Per optar-hi, calia desenvolupar un projecte empresarial que impliqués la creació d'una nova empresa o la consolidació d'una de recent. Un dels requisits era que els productes que es comercialitzarien havien d'estar elaborats, totalment o parcialment, al Bages. També hi podien optar activitats comercials o d'artesania relacionades amb algun producte del qual no hi hagués oferta a Manresa.

El dia 1 d'octubre de 2020 l'Ajuntament va donar a conèixer els quatre projectes que van aconseguir la puntuació més alta en el concurs, que van ser: El taller de la tieta (artesania tèxtil), Macropus (centrada en el món del porteig i de l'embaràs), Lulets (disseny i comercialització de joguines de cartó) i d'Spart (disseny, elaboració i venda d'espardenyes d'espart artesanals).

El viver d'emprenedoria municipal compta amb 96 metres quadrats i està dividit en tres locals d'aproximadament 32 metres quadrats. Dos dels projectes comparteixen espai.

L'Ajuntament va fer amb aquests projectes uns contractes d'arrendament per una durada de tres anys, que es podran prorrogar dos anys més. El preu del lloguer és de 81,90 euros al mes (més l'IVA) i inclou el subministrament de llum i aigua; el servei de telefonia fixa i wifi; un sistema antiincendis amb el manteniment dels extintors, una assegurança en concepte de continent i les reparacions estructurals de l'edifici que siguin necessàries.