Erasmus

L'institut Guillem Catà de Manresa reprèn els programes Erasmus+

Després de gairebé dos anys d'aturada per causa de la pandèmia

per Redacció, 17 d'octubre de 2021 a les 10:50 |
Alumnes i professors del Catà a Nàpols en el marc del projecte TRIP d'Erasmus+ | INS Guillem Catà
Després de gairebé dos anys d'aturada per causa de la pandèmia, l'institut Guillem Catà ha reprès les mobilitats Erasmus+ a l'inici del curs escolar 2021-22. En el marc del projecte Travelling Raises an Inclusive Partnership, professorat i alumnat s'han desplaçat a la localitat italiana de Nàpols per explicar l'oferta de turisme recreatiu a Catalunya als altres socis.

També han rebut formació sobre com preparar pressupostos i dissenyar rutes turístiques per fomentar el patrimoni Unesco de cada país participant. Altrament, s'ha visitat Pompeia i Sorrento així com el centre històric de Nàpols i els seus monuments principals.


Quant al projecte Motivation Rules Education, que pretén desenvolupar estratègies motivadores per aconseguir un aprenentatge significatiu, els coordinadors s'han desplaçat a Polònia. Allà s'han pogut conèixer i treballar presencialment de manera més productiva, ja que fins ara la feina s'havia fet en línia. S'espera que l'alumnat comenci a viatjar ben aviat preveient una millora substancial de la situació sanitària. 

Pel que fa a Europe Takes a Breath, que forma l'alumnat a tenir actituds més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, la mobilitat que s'havia d'haver fet a Macedònia s'ha fet finalment en línia a causa de les adverses condicions sanitàries del país. Els professors s'han hagut de reinventar i traslladar tota una sèrie d'activitats físiques al format digital per poder complir amb els objectius del projecte.

 
Tanmateix, aquest curs també hi ha hagut mobilitats d'alumnat de formació professional. Durant els mesos de setembre i octubre, dos alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d'atenció a persones en situació de dependència han realitzat part de les seves pràctiques a la residència The Marley de Dublín, Irlanda, dins el programa de mobilitats KA1-VET. A més, la família formativa de fusta i moble ha engegat el projecte EuroDigiCultHer, sobre les possibilitats que ofereix la digitalització de l'ensenyament mitjançant la plataforma de patrimoni cultural Europeana

 

Participació