Política

Gent fent Poble, indignat per no ser convidat a la inauguració del centre d'Ampans a Sant Fruitós

Acusa l'alcaldessa Àdria Mazcuñán d'excloure'ls dels actes "de forma reiterada i conscient"

per Redacció, 16 d'octubre de 2021 a les 20:32 |
Inauguració de la llar escola Els Companys a Sant Fruitós | Ampans
Gent fent Poble ha mostrat el seu malestar perquè, segons assegura, l'alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, no va convidar els regidors de l'agrupació a l'acte inaugural de la llar escola Els Companys d'Ampans, que va comptar amb la presència de la consellera Violant Cervera.

Tant el Reglament Orgànic Municipal (ROM) com el Protocol de la Generalitat de Catalunya indiquen que l'alcaldessa del municipi és qui ha de comunicar i convidar als actes oficials tots els regidors del consistori, i sobretot quan hi ha la presència d'una Consellera. Gent fent Poble assegura que Mazcuñán ho va fer amb els regidors del PSC i de Junts que governen amb ella, però va excloure als sis regidors de Gent fent Poble.


Gent fent Poble ha parlat amb la direcció d'Ampans i amb representants de la Generalitat per felicitar-los pel nou centre i per explicar que la seva absència a l'acte es va deure al fet de no ser convidats. Així mateix l'agrupació ha redactat sengles escrits que dirigirà al director d'Ampans i a la Consellera Violant Cervera

Gent fent Poble recorda que "precisament fou l'alcalde Batanés qui va fer la proposta inicial a Ampans, qui va fer preparar el conveni i qui va signar la cessió dels terrenys amb el seu director, Toni Espinal". 


L'agrupació denuncia que l'alcaldessa va fer el mateix quan la Cònsol de Bolívia va visitar durant tot un dia el municipi de Sant Fruitós de Bages, "el què demostra que de forma reiterada i conscient exclou a una part dels representants dels ciutadans del nostre poble, un comportament indigne de qui, a més, acumula càrrecs al Consell Comarcal del Bages i a la presidència del Consell d'Alcaldes del Bages". 

 

Participació