Memòria històrica

Sant Joan de Vilatorrada ret homenatge a Lluís Companys

S'han dut a terme tres actes institucionals en memòria de les víctimes de la Guerra Civil

per Redacció, 16 d'octubre de 2021 a les 10:36 |
Representants de l'Ajuntament de Sant Joan durant l'ofrena floral a Lluís Companys | AjSJV
Sant Joan de Vilatorrada ha homenatjat el president de la Generalitat Lluís Companys, assassinat el 15 d'octubre de 1940, i les víctimes de la Guerra Civil (1936-1939). El municipi també ret homenatge cada 15 d'octubre a l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Agustí Soler i Fosas, afusellat el 8 de novembre de 1939.

Aquest divendres s'han dut a terme tres actes institucionals. A primera hora del matí s'ha fet el llançament de coets per simbolitzar els trets que van matar a Lluís Companys i Jover.


A mig matí s'ha fet l'ofrena floral per part de l'Ajuntament, la comunitat educativa, entitats locals, grups polítics i societat civil de Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella al monument de Lluís Companys i Jover. L'alumnat ha llegit manifestos i poesies per retre homenatge al president Companys.

I a la tarda s'ha dut a terme l'ofrena floral a la fossa del Camí de les Torres per recordar els 15 soldats anònims de l'exèrcit de la república assassinats el gener de 1939. Els grups polítics i la societat civil ha assistit a l'acte on s'ha explicat la història dels soldats de la fossa.

 

Participació