Tarta Relena presenta el seu darrer disc, «Fiat Lux», davant d'un Kursaal sense restriccions

El senegalès Momi Maiga també ha estrenat proposta "Nio" en aquesta Fira Mediterrània

Tarta Relena durant la seva actuació al Kursaal
Tarta Relena durant la seva actuació al Kursaal | Gemma Aleman
Redacció
15 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 23:34h
Tarta Relena, una de les sensacions del panorama de folk català, ha presentat aquest divendres al vespre el seu darrer treball, Fiat Lux, a la Fira Mediterrània de Manresa. Helena Ros i Marta Torrella han encisat a les més de 600 persones que omplien el teatre Kursaal amb la seva combinació d'electrònica amb les músiques de tradició oral i les cançons de la Mediterrània a capella.

També el jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga, acompanyat de la percussió i la corda d'Aleix Tobias, Carles Montfort i Marçal Ayats, ha estrenat el seu treball Nio, en aquesta primera jornada sense restriccions en l'aforament per a la cultura.

Amigues des de l'escola, les barcelonines Helena Ros i Marta Torrella van crear el 2016 Tarta Relena per explorar a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Després de l'èxit d'Ora Pro Nobis i la consolidació amb Intercede, Tarta Relena ha estrenat aquest vespre a la Fira Mediterrània Fiat Lux. En aquest tercer treball, confeccionat amb la col·laboració d'Òscar Garrobé i Juan Luis Batalla, s'han decantat per donar més presència a la música electrònica però sense perdre el seu estil de folk característic amb temes en català, grec, castellà, llatí, judeocristià, occità i georgià.

També el jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga ha estrenat projecte aquest vespre: Nio. Amb el percussionista català Aleix Tobias i el cubà Martín Meléndez al violoncel, Maiga ha presentat un diàleg dinàmic i constant on Casamance, Cuba i Catalunya s'han fos en un mar de sons i ritmes transcontinentals.

Primera jornada sense restriccions en l'aforament
La Mediterrània ha gaudit del primer dia sense la majoria de restriccions. El teatre Kursaal –on ha tingut lloc el concert de Tarta Relena- i la sala de la Plana de l'Om –on ha actuat Momi Maiga- han recuperat l'aforament del 100% amb l'obligatorietat de l'ús de la mascareta al seu interior.