El BAXI Manresa vol ser la versió europea contra l'Unicaja de Màlaga

El Nou Congost podrà acollir ja el 80% del seu aforament

Guillem Jou condueix un contraatac durant el partit de la temporada passada
Guillem Jou condueix un contraatac durant el partit de la temporada passada | J. Alberch
15 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:30h
El BAXI Manresa torna a la Lliga Endesa després de la meritòria victòria aquest dimecres a la Basketball Champions League. Badalona ja és història i davant l'Unicaja Màlaga (dissabte, 20.45h. Movistar Deportes 1) els de Pedro Martínez tindran l'oportunitat de sumar una nova victòria que els situï a la zona tranquil·la de la classificació. L'afluència de públic augmentarà una vegada més al Nou Congost. Les graderies podran acollir ja el 80% del seu aforament. Fins i tot, el club manresà ha posat entrades a la venda. Els jugadors agraeixen un Nou Congost ple. Un exemple n'és Sylvain Francisco. El base francès va elogiar l'ambient viscut a Jerusalem davant el Hapoel però va afegir que l'afició del BAXI Manresa "és millor".

Dani Pérez i Ismael Bako han estat els jugadors que han atès els mitjans en la jornada prèvia al partit. El base ha explicat que malgrat el llarg viatge de tornada des d'Israel l'equip manresà estarà en bones condicions per enfrontar-se a l'Unicaja de Màlaga. Per això reclama que el BAXI Manresa jugui amb la mentalitat dels partits de casa. Pérez pronostica un partit molt igualat tot i que el seu rival "ha guanyat solidesa respecte temporades anteriors". Un dels jugadors més perillosos en opinió de Pérez és Jaime Fernández.

Per la seva banda, Bako creu que serà un partit molt difícil com ho són tots els de la Lliga Endesa. "Ho demostra que hem guanyat contra grans equips però contra altres equips hem perdut", ha valorat el belga. Bako creu que la clau del partit passa per jugar com equip i comunicar-se bé. El pivot viu aquest any una nova situació amb un canvi de rol respecte la temporada passada. Admet que ara es troba més còmode amb la situació però que les dues primeres setmanes li va costar una mica.

L'Unicaja de Màlaga ha començat la temporada amb un balanç contrari al del BAXI Manresa. L'equip andalús compta amb tres victòries i dues derrotes. A la Basketball Champions League s'ha imposat en l'únic duel que ha disputat ja que al seu grup no hi ha hagut jornada aquesta setmana. La meitat de partits de la segona jornada es disputaran la setmana que ve. L'equip entrenat per Fotis Katsikaris és un dels equips que menys ha canviat respecte la temporada passada. Els andalusos només han fet tres fitxatges. El nigerià Micahel Eric és un vell conegut de l'afició ACB després del seu pas per Bilbao Basket i Baskonia. Format als Estats Units, també compta amb experiència en grans clubs europeus com el Turk Telekom i, sobretot, el CSKA de Moscou. Les altres dues incorporacions són Norris Cole i Jonathan Barreriro. Entre els que continuen de la temporada passada destaca Jaime Fernández. El jugador nascut a Madrid és el màxim anotador de la Lliga Endesa amb una mitja de 18 punts i el jugador més ben valorat tot i que qui juga més minuts és Axel Bouteille. Alberto Díaz, Darío Brizuela i Carlos Suárez formen una base nacional que es complementa amb un jugador experimentat com Tim Abromaitis i el joveníssim Yannick Nzosa. 

Katsikaris ha confirmat abans de viatjar cap a Manresa que no podrà comptar amb Bouteille. El tècnic grec veu amb bon estat d'ànim els seus jugadors per enfrontar-se a un BAXI Manresa que és "un equip totalment diferent als que hem jugat fins ara. Per tant, serà un partit molt dur en una pista molt difícil i davant un equip amb molt físic i que juga amb molta intensitat". Katsikaris demana als seus jugadors que també juguin amb intensitat i considera Dani Pérez com a jugador clau. "És el cervell de l'equip", comenta l'entrenador de l'Unicaja Màlaga. 

Jordi Aliaga, Jorge Martínez i Esperanza Mendoza arbitraran el partit.

Arxivat a