obres

Súria treu a licitació les obres d'enderrocament de l'edifici de Cal Pau

L'enderrocament es dividirà en cinc fases

per NacióManresa, 15 d'octubre de 2021 a les 16:18 |
Façana de l’edifici de Cal Pau, amb la pancarta que anuncia l'enderrocament | AjSú
L'Ajuntament de Súria ha publicat la licitació de l'enderrocament de l'edifici de Cal Pau, pas necessari per a la posterior construcció d'un centre de Servei d'Atenció Integral en l'Àmbit Rural (SAIAR) per a les persones grans.

L'enderrocament de Cal Pau es desenvoluparà en cinc fases a causa de la complexitat de la construcció, ubicada entre el carrer Salvador Vancell i el carrer Sant Lluís. La durada aproximada de les obres d'enderrocament serà d'uns quatre mesos.


L'emblemàtic edifici té una superfície construïda total de 2.100 metres quadrats. En el procés de demolició es tindran en compte les servituds de pas existents, la seguretat dels edificis contigus, l'existència de línies aèries d'alta tensió i la minimització de l'impacte mediambiental, soroll i vibracions, entre d'altres factors.

Les fases d'enderrocament seran les següents:


- Primera fase. Demolició de l'antic edifici d'habitatges del carrer Sant Lluís-carrer Sant Antoni Maria Claret, contigu a Cal Pau.
- Segona fase. Demolició de la banda oest de l'antic saló Rosa de Cal Pau.
- Tercera fase. Demolició de la banda est de l'antic saló Rosa de Cal Pau, a tocar del carrer Sant Lluís.
- Quarta fase. Demolició d'afegits posteriors a l'edifici originari de Cal Pau.
- Cinquena fase. Demolició de la resta de l'edifici de Cal Pau, entre parets mitgeres, fins al carrer Salvador Vancell.

Finalment, es procedirà a reobrir el pas interior existent, amb una nova pavimentació de formigó, la conducció d'aigües pluvials a la xarxa i el condicionament de les parets mitgeres existents. També es farà una nova escala en el pas interior, amb la col·locació de baranes i elements de seguretat.

D'altra banda, no es descarta la possible restricció del trànsit de vehicles i vianants en el cas que el desenvolupament de les obres d'enderrocament ho faci necessari. Les obres són promogudes per l'Ajuntament de Súria, amb un pressupost de licitació de 275.121,98 euros, IVA inclòs.

 

Participació