Xavier Novell demana cita per casar-se per la via civil

Segons ha explicat "El Mundo", el bisbe emèrit de Solsona i la seva parella van sol·licitar-ho el 7 d'octubre al Registre Civil de Súria

El bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, en una imatge d'arxiu
El bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Lluís Girona
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 21:17h
Novetats sobre el bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell. Ara, segons ha explicat El Mundo, ha sol·licitat la documentació necessària per poder casar-se amb la seva parella per la via civil. Així doncs, Novell i la psicòloga i escriptora de novel·la eròtica surienca, Sílvia Caballol, van registrar el passat 7 d'octubre al Registre Civil de Súria la sol·licitud per contraure matrimoni.

D'aquesta manera consta al document signat pel jutge de pau, Jaume Bransuela Alsina, al qual El Mundo explica que hi ha tingut accés. En el document, i en compliment de l'article 246 del Reglament del Registre Civil, el jutge convida a totes les persones que coneguin "algun impediment legal" per a la celebració d'aquest matrimoni civil que "ho manifestin per escrit o de paraula a aquest jutjat en un termini de quinze dies".

Xavier Novell i Gomà va capgirar la seva vida als 52 anys, després d'haver penjat el bàcul de bisbe de Solsona i els hàbits de sacerdot. Ordenat l'any 1997, el seu periple eclesiàstic va estar marcat per haver esdevingut un bisbe jove amb ideals conservadors i una ferma decisió de fer públics els seus postulats, encara que generessin renou social i polític. Ara, s'ha allunyat de la seva diòcesi i també de l'Església.

Després de mantenir diverses reunions amb el Papa Francesc al Vaticà -tal com va avançar NacióDigital-, Novell s'ha fet fonedís un cop sabuda la notícia de la seva relació sentimental, una informació que ell mateix va admetre que no es podia amagar i que seria publicada tard o d’hora, tot i no voler explicar-la obertament el dia que el Bisbat de Solsona la va donar a conèixer.
Arxivat a