Història

El Curs de Cultura Medieval 2021 tractarà la Catalunya Central abans del Romànic

Les jornades impulsades pels Amics de l'Art Romànic del Bages començaran el novembre, però ja estan tenen les inscripcions

per Redacció, 13 d'octubre de 2021 a les 16:05 |
La visita guiada es farà al nucli de Casserres, al Baix Berguedà | DiBa
Els Amics de l'Art Romànic del Bages ja tenen enllestides les jornades del Curs de Cultura Medieval 2021, que tornarà a celebrar-se després del parèntesi provocat el 2020 per la pandèmia. Enguany, la temàtica serà sobre La Catalunya Central abans del Romànic, que engloba l'època medieval entre els segles V i X. El format del curs serà en tres conferències i una sortida.

El curs començarà el divendres 5 de novembre a partir de 2/4 de 8 del vespre amb la conferència Els primers segles medievals a la Catalunya Central, una visió des de l'arqueologia (segles V-IX), a càrrec de Jordi Gibert, doctor en Història Medieval per la UAB.


Les conferències continuaran el següent divendres, 12 de novembre, a la mateixa hora, amb La Catalunya Central en època comtal, de la repoblació a la reordenació (segles IX-X), per Xavier Costa, doctor en Història Medieval per la UB.

L'última conferència es farà el divendres 19 de novembre, també a 2/4 de 8 del vespre, sobre El Preromànic de la Catalunya Central, una visió panoràmica, a càrrec de Marta Fernández Lahosa, doctora en Història de l'Art per la UB.


Totes les conferències són obertes i gratuïtes amb inscripció prèvia al correu dels AARB, aarb@aarb.cat, i tindran lloc a la sala d'actes del Montepio de Conductors, carrer Bilbao, 20 de Manresa.

Finalment, el dissabte 27 de novembre a partir de 2/4 de 10 del matí es farà una sortida matinal a Casserres, al Berguedà. La sortida es farà en vehicles particulars des de l'avinguda dels Dolors 4, de Manresa. La visita guiada anirà a càrrec de Francesc X. Florensa Puchol, arqueòleg d'ATICS. La inscripció també cal fer-la a aarb@aarb.cat i té un preu de 5 euros per als socis dels AARB i de 8 euros per als que no són socis.

 

Participació