Junts per Sallent critica que el passatge de les Vinyes acabi amb escala

La formació defensa que hi havia alternatives per facilitar-hi l'accessibilitat

Final amb escales del passatge de les Vinyes de Sallent
Final amb escales del passatge de les Vinyes de Sallent | Junts
Redacció
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:20h
Junts per Sallent ha emès un comunicat on critica que la urbanització del passatge de les Vinyes acabi amb una escala. la formació considera que hi havia alternatives per facilitar-hi l'accessibilitat i apunten que el passatge s'està urbanitzant "de forma diferent de com s'havia quedat amb els veïns i de com s'havia planificat a l'anterior mandat".

Aquest passatge és un carrer situat entre els carrers Claret i Om, que restava pendent d'urbanitzar, i en el passat mandat l'equip de Junts va redactar un projecte i va reunir els veïns en varies ocasions per avançar en la seva urbanització. Aquest carrer fins ara acabava amb una pendent important, on sense complir la normativa, permetia que determinats vehicles hi poguessin passar en cassos excepcionals, però especialment era apte per carrets de la compra, carretons, motocultors, cotxets infantils, etc.

Junts troba "del tot incomprensible" que s'hagi urbanitzat el carrer amb un final 100% amb escala, sense contemplar una alternativa que hi faciliti l'accessibilitat. A més, considera, "aquest carrer és troba just al costat del carrer Claret, que també acaba amb una escala, fet que porta una limitació de l'accessibilitat en aquests carrers".

David Saldoni, regidor de Junts per Sallent, es mostra sorprès i manifesta "no entenc què ha passat perquè el projecte que es treballava i que s'havia presentat als veïns contemplava opció de rampes, i fins i tot els veïns reclamaven que hi hagués la opció d'una rampa, encara que fos amb un alt pendent, que permetés l'accés d'una ambulància o bombers en cas necessari, com passava amb la vella urbanització".

Saldoni insisteix que "des de Junts fa més d'un any es va demanar una reunió per tal de parlar de les obres que es porten a terme a Sallent, i aquesta reunió encara no s'ha produït. Junts reclama poder participar-hi, i que s'escolti l'experiència de qui hi ha treballat durant anys en aquests projectes".