La PAHC Bages acumula 51 sancions i 30.651 euros de multa per les seves accions contra els desnonaments

Manresa és la ciutat amb més sancions per habitant del país i més import de les multes

Roda de premsa per presentar la campanya contra la repressió i les multes
Roda de premsa per presentar la campanya contra la repressió i les multes | PAH
Redacció
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:01h
Aquest dimecres al migdia, desenes de persones d'entitats i col·lectius que defensen el dret a l'habitatge han exposat davant del Departament d'Interior a Barcelona la situació de repressió que està patint el moviment.

L'advocada Eva Pous, d'Alerta Solidària, ha exposat les xifres d'aquesta repressió. En total, s'han documentat 364 multes, 351 de les quals en relació a desnonaments, des del març del 2019 fins l'octubre del 2021, per un valor total de 206.141,00 euros. Totes aquestes multes estan impulsades pel Departament d'Interior i es basen en la llei mordassa (Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana), concretament en els articles 36.4 (obstrucció), 36.6 (desobediència) o 37.4 (falta de respecte).

Manresa és la ciutat que té més sancions de tot el país i major import d'aquestes sancions, només per darrere de Barcelona, tot i que les en les dades per nombre d'habitants hi està per sobre. Manresa, a través de membres de la PAHC Bages acumula 51 sancions per un import total de 30.651 euros, per 281 sancions de Barcelona i 164.071 euros d'import total.

Enric Aragonès, portaveu del Sindicat de Llogateres de Catalunya, ha interpel·lat directament el president Aragonès i el conseller Elena. Els col·lectius exigeixen la retirada immediata de totes les multes, el compromís de no utilitzar la llei mordassa per multar persones que defensen l'habitatge i que la Brimo no participi en l'execució dels desnonaments. 

El moviment per l'habitatge recorda que "els dos partits del govern diuen defensar la derogació de la llei mordassa, a la qual el 2014 ERC i CIU van presentar recursos d'inconstitucionalitat, però la segueixen utilitzant contra el moviment per l'habitatge". 

Finalment, Lídia Soler, membre de la PAHC Bages, ha instat a tot el moviment per l'habitatge a seguir posant el cos a cada desnonament, davant la inacció dels governs i unes polítiques d'habitatge absents. Ha insistit que "la repressió no aturarà el moviment".