El BAXI Manresa afronta un difícil repte contra el Hapoel Jerusalem

Luke Maye no ha viatjat per problemes burocràtics

Ll Hapoel va perdre contra el Pinar Karsiyaka a la primera jornada de la Champions
Ll Hapoel va perdre contra el Pinar Karsiyaka a la primera jornada de la Champions | BCL
12 d'octubre del 2021
Actualitzat el 13 d'octubre a les 9:27h
El BAXI Manresa afronta la segona jornada de la Basketball Champions League enfrontant-se al Hapoel Jerusalem (dimecres, 20.00h. Esport3). Serà un dels viatges més llargs de la temporada. Tant per distància com per durada. L'equip manresà va marxar dilluns cap a Israel ja que inicialment el partit estava previst per aquest dimarts. Un canvi de data un cop els bitllets ja estaven comprats va mantenir el pla de viatge però obligarà al BAXI Manresa a allargar l'estada un dia més. Aquest compromís europeu és una bona oportunitat per deixar enrere l'engruixida derrota encaixada aquest cap de setmana a Badalona. Luke Maye no s'ha desplaçat amb l'equip per culpa de problemes burocràtics.

Serà la tercera vegada que el conjunt bagenc es desplaça a Israel. El primer cop va ser la temporada 1998/99 quan després de coronar-se campió de lliga es van enfrontar al totpoderós Maccabi de Tel-Aviw a l'Eurolliga. Va ser el dia que Terquin Mott va deixar plantat l'equip manresà a l'aeroport. Fa dues temporades, ja a la Basketball Champions League, l'equip entrenat ja per Pedro Martínez els va tocar jugar contra el Hapoel Holon. En tots dos casos, el resultat va ser negatiu. 

El Hapoel Jerasulem és un equip molt potent. Compta amb una base formada per una barreja de jugadors nacionals i altres de nord-americans. Aquest fet és molt habitual als equips israelians atenent als vincles que aquest país sempre ha tingut amb els Estats Units d'Amèrica. Però va ser el canadenc Anthony Benner el màxim anotador del Hapoel Jerusalem en el partit que va perdre contra el Pinar Karsiyaka (84-86). Una de les cares conegudes és Sean Kilpatrick, que la temporada passada va jugar al Gran Canaria. 

Els israelians són un dels clubs històrics de la lliga d'Israel i també de les competicions europees. Els hebreus juguen per vint-i-sisè any consecutiu competició continental. El seu èxit més destacat va ser la temporada 2004/05 quan va coronar-se com a campió de la Copa ULEB (equivalent a l'actual Eurocup) després de derrotar a la final al Real Madrid. A més, les temporades 2014/15 i 2016/17 va ser el vencedor de la lliga del seu país.

Arxivat a