Marieme i Tacko: el Manresa femení de bàsquet incorpora dues noies del Senegal als equips base

Després de les dificultats en la gestió de la documentació i de trobar dues famílies d'acollida, les noves jugadores arribaran a la ciutat a primers de novembre

La Tacko Sy i la Marieme Dallo arribaran a Manresa a primers de novembre
La Tacko Sy i la Marieme Dallo arribaran a Manresa a primers de novembre | Arxiu particular
12 d'octubre del 2021
Actualitzat el 13 d'octubre a les 12:55h
El Manresa Club Bàsquet Femení ha aconseguit lligar l'arribada de dues noies de 17 i 15 anys d'edat del Senegal que s'incorporaran als equips base del club, al júnior preferent i al cadet preferent, respectivament, gràcies a les beques que el club té previstes per donar suport en l'estudi de les seves jugadores.

La Marieme Dallo i la Tacko Sy rebran el visat el proper 21 d'octubre i des del club es preveu la seva arribada a primers de novembre. "Llavors faltarà el trànsfer FIBA que podria demorar el seu debut en partit un mes més, però mentrestant ja es podran incorporar a les escoles, a la Joviat i a l'Oms i de Prat, i començar amb els entrenaments", ha explicat el directiu responsable d'esports del club, Gerard Barbé, a NacióManresa.

La Marieme i la Tacko arribaran a Manresa gràcies a la bona entesa del club amb l'organització suïssa Bleesed Hoops, que gestiona diversos punts al món on el bàsquet és usat com a eina d'integració de joves d'entre 14 i 18 anys. A finals de la passada temporada el club va acollir durant uns dies una noia de 14 anys del país helvètic que no s'ha acabat d'integrar a la disciplina manresana perquè la seva família prefereix esperar una setmana.

Arrel d'aquest primer contacte, el club manresà va contactar amb el punt d'entrenament de Bleesed Hoops a Dakar i va valorar la possibilitat d'incorporar al club les dues joves, tot i que inicialment només en preveien l'arribada d'una.

"Resposta formidable de les famílies del club"
La rebuda de dues noies des del Senegal suposava "tot un repte" per al Manresa CBF. No només "era una feina enorme de paperassa", sinó que a les beques escolars havia de lligar-hi algun tipus d'ajut per a la seva manutenció i, també, que tinguessin una casa d'acollida on viure, oi més tenint en compte que són menors d'edat.

El club va fer una crida entre les famílies de les jugadores del club i "la resposta va ser formidable". La Marieme ja tenia una família assignada des del principi, "però quan es va fer la crida per trobar una família d'acollida per a la Tacko, vàrem rebre sis sol·licituds", explica Barbé. "Vàrem fer una selecció objectiva, i finalment anirà a viure amb una família que coneix el francès i que, per tant, li farà més fàcil els primers dies a Manresa", exposa.

A banda, des del club es destinarà una persona per a facilitar totes les tasques burocràtiques i de relació amb el seu nou entorn a les dues jugadores, i sobre el tema de la manutenció "estem pendents de lligar un acord de patrocini amb una empresa d'alimentació".

"Si ho tinguéssim més per mà, segurament hauríem pogut fer les gestions de paperassa molt més ràpid, però estem contents que ja tenim lligat el visat i que comencem a tramitar el trànsfer perquè puguin jugar el més aviat possible", explica Barbé. "Són dues jugadores atlètiques que esperem que puguin seguir a Manresa fins que facin el salt a l'equip sènior", ha conclòs.