La Regió Policial Central incorpora 77 mossos a seguretat ciutadana, 15 dels quals al Bages - Moianès

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat una promoció de 869 nous agents per a tot el país de cara a 2022

El conseller d'Interior, Joan Ignasi elena, i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, sortint de comissaria
El conseller d'Interior, Joan Ignasi elena, i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, sortint de comissaria | Pere Fontanals
11 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:21h
Divendres passat es van incorporar 77 nous agents a la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, 15 dels quals estaran destinats a la comissaria de Manresa i cobriran les comarques del Bages i el Moianès. Això significa que la regió tindrà un 16% més d'agents que fins ara, i les comarques del Bages i el Moianès, un 10% més.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ho ha anunciat aquest dilluns després de donar la benvinguda als nous agents a la comissaria de Manresa acompanyat de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy. Elena ha valorat l'esforç d'incorporació dels agents com a "molt necessari que els alcaldes han estat demanant des de fa molt temps". Aquest ingrés de nous efectius "ha de fer més fàcil la feina de garantir drets i llibertats de la ciutadans".

Per tot plegat, Elena ha volgut agrair "la paciència de la ciutadania pel temps que han estat esperant", i també "a l'Ajuntament l'esforç que ha fet per contenir aquest dèficit" davant d'una societat que cada vegada "és més complexa" i que, fruit de la pandèmia, "s'han generat noves necessitats i noves preocupacions". Amb els nous agents "arriba també nou material, nous vehicles, noves uniformitats que permetrà donar un millor servei a la ciutadania".

Però això no acabarà aquí. Aquest any 2022 hi haurà una nova promoció de 869 nous agents dels Mossos d'Esquadra per a tot el país. "Aquesta és una aposta per anar dotant el cos dels Mossos d'Esquadra de més agents, anualment, de forma constant i permanent", ha apuntat el conseller.

"Una llarga reivindicació"
L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha valorat que la nova incorporació d'agents a la comissaria de Manresa "és molt important" ja que era "una reivindicació constant dels darrers dos o tres anys per cobrir el dèficit d'efectius policials que teníem a la Catalunya Central". Els nous agents porten "una alenada d'aire fresc, un rejoveniment del cos i una feminització també molt important", ha apuntat el batlle.

"Aquesta incorporació de mossos s'ajunta amb la incorporació recent de quatre agents al cos de la Policia Local de Manresa i a les sis places noves que hem convocat", ha recordat. "A ningú no se li escapa que vivim uns moments complexos que han transcendit, més enllà de les dades, en una percepció que no és la que voldríem", ha seguit.

Ha assumit que "tenim problemes de manca de seguretat i d'incivisme", però també ha denunciat que "algun mitjà de comunicació ha utilitzat aquest fet per fer-ne premsa groga amb uns reportatges que millor que no qualifiqui", en referència a la notícia que va emetre Cuatro. "No és veritat el que es va dir en aquest reportatge, però tampoc no volem que hi hagi gent que tingui por de passejar pel carrer", ha conclòs.

Per solucionar el problema d'aquesta sensació, l'alcalde ha apostat pel "treball transversal", no només en l'àmbit policial, però, tot i així, "la incorporació de nous agents és una molt bona notícia".

Repartits entre totes les comissaries
Dels 77 nous agents de seguretat ciutadana, 15 aniran destinats a la comissaria de Manresa per cobrir les comarques del Bages i el Moianès. Això significa que la dotació policial per la seguretat ciutadana d'aquestes dues comarques creix un 10%.

A Igualada hi aniran 20 agents per cobrir l'Anoia, que suposen un increment del 20%; a Berga hi aniran 13 nous agents, un 19% més; a Vic, 16 nous agents que suposen un 19% més d'agents que els que hi havia, i finalment, el Solsonès rebrà 13 nous agents que suposarà un creixement del 27% d'efectius.