SALUT

Salut canvia la manera de demanar hora als CAP: com s'ha de fer?

Menys burocràcia per als metges i més atenció al pacient mentre s'eliminen part de les visites presencials destinades als tràmits

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 9 d'octubre de 2021 a les 20:21 |
CAP de la Sagrada Família de Manresa | ICS
Les dades de la pandèmia de la Covid-19 són, dia rere dia, bones. Està més que controlada i els hospitals cada cop estan més buits, avui amb 56 ingressats menys. Així, els Centres d'Atenció Primària recuperen la presencialitat de les consultes a partir d'aquest mes d'octubre. Alerta, però, hi ha canvis respecte a com es feia abans.

Com es demana hora? Es podrà fer per telèfon, al taulell o a la web, com fins ara, però serà necessari explicar el motiu perquè es demana la visita. Així, quan se sol·liciti la consulta, s'haurà de marcar alguna de les opcions següents: renovar un pla de medicació, demanar l'alta, demanar la baixa o demanar els resultats d'una prova o una visita.


Les visites presencials només es faran quan s'hagi seleccionat l'última opció i el cas s'hagi avaluat. D'aquesta manera, els metges tindran més temps per atendre els pacients i no faran tantes tasques burocràtiques. Així, cada ciutadà tindrà assignat un auxiliar administratiu que s'ocuparà dels tràmits en què no és necessària una visita presencial.

A partir de quan? Salut vol recuperar la presencialitat durant el mes d'octubre, tot i que encara està acabant de dissenyar el sistema. La idea del Departament és reorganitzar l'atenció primària davant de la manca de sanitaris i també després del col·lapse que ha ocasionat la pandèmia. Així, es volen recuperar els milers de visites no urgents que s'han anat aplaçant aquests mesos.

 

Participació