El BAXI Manresa és escombrat a Badalona (105-61)

El Joventut domina el partit des del primer minut

El BAXI Manresa no ha tingut cap opció a Badalona
El BAXI Manresa no ha tingut cap opció a Badalona | D. Grau
09 d'octubre del 2021
Actualitzat el 10 d'octubre a les 10:03h
El BAXI Manresa s'ha vist superat pel Joventut de Badalona des del principi fins al final del partit en un partit sense història. Una major intensitat per part dels verd-i-negres i un baix índex anotador dels jugadors de Pedro Martínez han provocat una diferència tan àmplia a la pista com al marcador. Només Chima Moneke ha estat a un bon nivell per part del BAXI Manresa. Guillem Jou i Dani Pérez també hi han posat intensitat però no els hi han sortit bé les coses. En canvi, Carles Duran ha comptat amb l'aportació d'homes com Pau Ribas, Guillem Vives, Brandon Paul i Zsombor Maronka. Aquest vespre qui ha desplegat un joc coral ha estat el Joventut.

Dani Pérez, Guillem Jou, Janis Berzins, Luke Maye i Ismael Bako han format el cinc inicial del BAXI Manresa. Guillem Vives, Pep Busquets, Brandon Paul, Simon Birgander i Vladimir Brodziansky han format el del Joventut. Els locals han començat el partit sumant en jugades de dos punts. Els manresans ho feien sumant de tres en tres (4-6, minut 3). L'encert dels bagencs s'ha frenat en sec. Els cinc següents triples que han intentat no han trobat la cistella rival. En canvi, Vives sí que estava encertat. El base català ha sumat set punts gairebé consecutius per donar el lideratge al seu equip (11-6, minut 5). Chima Moneke ha entrat des de la banqueta per donar un nou aire al BAXI Manresa. El nigerià ha col·locat un tap, ha capturat un rebot i ha convertit una cistella de mèrit acompanyada d'un tir lliure. En aquesta jugada, els àrbitres han revisat les imatges per veure si la personal era antiesportiva. Finalment, ha estat falta normal. El 2+1 transformat per Moneke no ha actuat com a punt d'inflexió. En atac, Pau Ribas ha rellevat Guillem Vives. I en defensa, els jugadors verd-i-negres posaven molt bé les mans tot provocant pèrdues al cantó del BAXI Manresa. El Joventut dominava clarament en acabar els primers deu minuts (21-13).

El segon quart ha marcat una gran diferència entre els dos equips malgrat començar de la millor forma possible per al quadre bagenc. Pilota recuperada i cistella d'Elias Valtonen. La reacció no ha tingut continuïtat. Andrés Feliz ha iniciat un parcial que ha acabat sent de 9-0. El BAXI Manresa veia com el Joventut el doblava al marcador i Pedro Martínez decidia demanar temps mort (30-15, minut 13). Seixanta segons després, els bagencs seguien sense trobar com atacar el seu rival. El BAXI Manresa ha estat més de cinc minuts sense anotar i el parcial s'ha enfilat fins al 14-0. Pérez l'ha tallat des de la línia de tres. Valtonen també ha sumat un triple que tampoc ha estat suficient perquè es produís una reacció. Arribada la mitja part, els manresans quedaven a expenses d'una reacció més que heroica per sortir victoriosos de Badalona (51-26).

Els jugadors del BAXI Manresa volien augmentar la seva activitat defensiva a la segona part. Algunes accions tenien èxit. En canvi, altres quedaven només en unes accions plenes de bona voluntat. Possiblement, fos només una sensació perquè les dades indiquen que els manresans només han comès dues personals en tot el quart. Aquesta imatge ha durat poc. En atac, els bagencs carregaven el joc sobre Moneke. El nigerià estava massa sol. Al cantó local, Paul prenia el relleu anotador. Un triple del nord-americà feia arribar al Joventut a superar la trenta de punts al seu favor (66-35, minut 27). I quan no era Pual era Ribas qui castigava la cistella dels de Pedro Martínez. El 78-45 deixava el darrer període com un simple tràmit.

Els darrers deu minuts han estat un autèntic martiri. Ha estat l'altre cara del Betis – Manresa viscut fa dues setmanes a Sevilla. A manca de set minuts, la diferència superava ja els quaranta punts (93-49). Perillava la diferència més àmplia que ha patit el club manresà en tota la seva història a l'ACB i que està situada en 48 punts. Els darrers minuts ja han estat un fer la guerra cadascú pel seu compte. Al final, el rècord negatiu no ha arribat. 105-61 final que ha de ser ràpidament oblidat.

Incidències: Òscar Perea, Juan de Dios Oyón i Ylias González han arbitrat el partit. Rafa Martínez ha estat el jugador descartat. Un grup força nombrós d'aficionats del BAXI Manresa han animat el seu equip des de les grades de l'Olímpic de Badalona.