El BAXI Manresa buscarà seguir la ratxa a Badalona

Els dos equips arriben empatats a dues victòries a la classificació

El BAXI Manresa jugarà contra el Joventut buscant la tercera victòria seguida a la Lliga Endesa
El BAXI Manresa jugarà contra el Joventut buscant la tercera victòria seguida a la Lliga Endesa | D. Grau
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 21:27h
El BAXI Manresa segueix amb un calendari que no ofereix cap mena de treva i visitarà aquest cap de setmana el pavelló Olímpic de Badalona per enfrontar-se al Joventut (dissabte, 18.00h). Serà un duel entre dos equips que hi arriben igualats a victòries. Els de Pedro Martínez han guanyat els dos darrers partits de la Lliga Endesa de forma consecutiva mentre que l'equip dirigit per Carles Duran s'ha imposat en els dos partits que ha jugat com a local mentre que ha perdut els dos que ha actuat lluny de la seva pista. Pedro Martínez destaca la fortalesa que ha demostrat el conjunt verd-i-negre a casa seva impulsat també per l'energia que li dona la seva afició. 

Pedro Martínez afronta amb normalitat compaginar la Lliga Endesa i la Basketball Champions League, tot i que aquesta setmana valora no tenir un viatge que altres vegades desgasta l'equip. Pitjor serà la setmana vinent amb un complicat desplaçament a Israel. Pel què fa a l'aspecte físic hi ha algun jugador amb molèsties i algun altre que pateix els efectes de la vacuna però no hi cap baixa segura. 

Una plantilla de tretze jugadors obliga cada setmana a descartar-ne un. L'absència enguany d'un segon equip ha provocat que el BAXI Manresa hagi fet aquesta temporada una plantilla més llarga. A més, comptar amb més jugadors compensa les baixes que hi pugui haver per lesions al llarg de la temporada. Pedro Martínez ho defineix com una circumstància normal. I afegeix que "el què s'ha vist que no passa, i no passarà, és que cada setmana es quedi fora el mateix. Això està parlat amb els jugadors. Molts jugadors, potser tots no, passaran per aquesta situació. Són tretze, a l'acta només n'hi pot haver dotze i algun dia no tots dotze jugaran. Però tots són importants. Dependrà del rival, de com entrenin… Fins ara, només un jugador incloent la Lliga Catalana ha repetit com a descartat. I altres no repetiran mai". 

El Joventut ha perdut aquesta temporada dos emblemes formats a Badalona com són Nenad Dimitrijevic i Xabier López-Arostegui que han marxat a València. Però també n'ha recuperat un. Guillem Vives ha emprès el camí contrari i ha deixat la Fonteta per tornar al seu club de formació. Vives segueix el camí que van fer temps enrere Pau Ribas i Ferran Bassas. Brandon Paul també viu una segona etapa a l'Olímpic després d'un periple que l'ha dut els darrers anys a Austràlia. Les altres dues incorporacions del Joventut són Andrés Feliz, procedent del vinculat CB Prat, i Derek Willims que arriba procedent del Brindisi italià. Willims va estar a punt de fitxar la temporada passada pel BAXI Manresa però finalment no va ser possible. L'ala-pivot nord-americà es va lesionar la setmana passada contra l'Herbalife Gran Canaria i es perdrà el partit. També seran baixa Ferran Bassas i Arturs Zagars.

Duran explica que el BAXI Manresa és "un equip molt atlètic i que es passa molt bé la pilota. És un conjunt molt característic del seu entrenador”. Però prefereix centrar-se en el seu equip i evitar les desconnexions que ha patit en jornades anteriors. L'entrenador del Joventut creu que el rebot pot ser molt important i defineix el quadre bagenc com un equip "molt rebotador”. 

Òscar Perea, Juan de Dios Oyón i Ylián González arbitraran el partit. 
Arxivat a