Seguretat ciutadana

La comissió de seguretat de la FAVM es reuneix amb l'Ajuntament de Manresa

La comissió va demanar reunir-se amb l'Ajuntament de Manresa al·legant l'actual clima d'inseguretat a la ciutat

per NacióManresa, 8 d'octubre de 2021 a les 15:30 |
Reunió entre l'Ajuntament de Manresa la Comissió de Seguretat de la FAVM | FAVM
El passat dimecres a la tarda va tenir lloc la primera reunió entre representants de la Comissió de Seguretat de la FAVM i diversos membres del govern de la ciutat amb l'alcalde, Marc Aloy al capdavant. La reunió es va produir a petició de la mateixa comissió i a més de l'alcalde de Manresa també hi eren presents per part del consistori el regidor delegat de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet, la regidora delegada d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs, el cap de la Policia Local, Jordi Mora i el sergent, també de la Policia Local, responsable de les actuacions de seguretat ciutadana. Per part de la comissió hi van ser presents Daniel Cortés (coordinador) i tres membres de la comissió permanent, Marina Hosta, Joan Estrada i Montse Rodrigo.

Ambdues parts es van mostrar preocupades per l'actual clima d'inseguretat que està quallant a molts barris de la ciutat, i consideren que cal emprendre aviat accions concretes per començar a revertir aquest clima enrarit el més aviat possible. En aquest sentit el govern ha explicat que ha incorporat quatre nous agents de policia (tot i que es comenta que també hi ha un parell de baixes per jubilació), i que s'han convocat sis noves places de policia local –procés selectiu, institut de seguretat pública i nomenament-. L'Ajuntament posa damunt la taula un primer paquet de càmeres de vídeo-vigilància que s'instal·laran aquest mateix any a punts especialment sensibles de la ciutat i els propers anys se n'anirien posant més per la resta de la ciutat.


Un altre punt coincident va ser el de considerar el tema de la inseguretat com una problemàtica que cal afrontar des d'una perspectiva molt transversal i amb afectació a múltiples regidories, no només a la de seguretat ciutadana.

Per part dels representants de la comissió exposen la preocupació generalitzada que hi ha a tots els barris de la ciutat motivada entre altres per furts a comerços, ocupacions conflictives, tràfic de drogues, trasters saquejats, vehicles bandalitzats, estrebades a persones grans, jovent intimidat o agredit, i un clima en alguns punts concrets molt al límit de la desitjable convivència. 

 

Participació