L'Ajuntament de Sant Fruitós obre onze expedients sancionadors per abocaments a la via pública

Les principals infraccions que s'han expedientat són per l'abocament de residus en punts no establerts, principalment fora dels contenidors

Un matalàs llençat al costat dels contenidors
Un matalàs llençat al costat dels contenidors | AjSFB
Redacció
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:34h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha obert onze expedients sancionadors per abocament indegut de residus a la via pública. Les principals infraccions que s'han expedientat són per l'abocament de residus en punts no establerts, principalment fora dels contenidors.

El municipi compta amb una ordenança municipal de gestió de residus que tipifica aquestes sancions amb multes que poden arribar als 1.500 euros.

Es recorda que no està permès abandonar cap mena de residu a la via pública i és obligatori utilitzar els contenidors corresponents o la deixalleria municipal. En cas de necessitar desfer-se d'objectes voluminosos, cal trucar al 93 878 97 00 per tal de sol·licitar aquest servei especial de recollida.

L'Ajuntament compta des del passat mes de setembre amb un agent cívic que vetlla pel compliment d'aquesta ordenança i per tal que propietaris d'animals de companyia mantinguin els carrers lliures d'excrements d'animals.

La implicació ciutadana és bàsica per assegurar la salut de les persones, la seguretat ciutadana i alhora protegir l'entorn urbà i preservar el medi ambient.