Escena

Dues produccions amb ADN surienc, entre les guardonades en els Premis Teatre Barcelona

Es tracta del musical "Bruna", ideat pel Mateu Peramiquel i la vallesana Mar Puig, i d'"Angle mort", una comèdia de Roc Esquius

per Redacció, 8 d'octubre de 2021 a les 09:09 |
«Bruna, el musical» ha guanyat el Premi al Millor Espectacle Familiar | Promocional
El musical Bruna, ideat pel surienc Mateu Peramiquel i la vallesana Mar Puig, i l'obra Angle mort, una comèdia del també veí de Súria Roc Esquius, han estat reconeguts aquest passat dimecres en la IV edició dels Premis Teatre Barcelona. L'obra de Peramiquel en la categoria de Millor Espectacle Musical, i la d'Esquius en la de Millor Espectacle de Proximitat.

El passat dimecres es van donar a conèixer els guanyadors de la IV edició dels Premis Teatre Barcelona. El certamen, que compleix quatre anys de vida, reconeix amb el vot dels espectadors barcelonins les millors propostes i les millors professionals de l'escena que han passat per la cartellera durant la temporada 2020-2021. Els guanyadors s'han donat a conèixer en un nou format especial radiofònic, emès per Betevé, presentat per l'equip de Teatre Barcelona encapçalat per Àlex Martínez Vidal i amb la col·laboració del cronista Oriol Puig Taulé i les vedettes Las Glorias Cabareteras.


Els més premiats de l'edició


El muntatge De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda de La Calòrica és l'espectacle més guardonat de la IV edició dels Premis Teatre Barcelona. L'obra s'ha emportat tres premis: Millor espectacle teatral, Millor autoria teatral (Joan Yago) i Millor interpretació de repartiment (Mónica López). Produïda i programa al Teatre Nacional de Catalunya i posteriorment al Teatre Poliorama, l'obra és una auca ecologista que ens parla de l'emergència climàtica partint d'una esbojarrada història veïnal protagonitzada pels mateixos membres de la companyia. L'actriu Mònica López és la Millor actriu de repartiment per ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda.


També destaquen, amb dos guardons cadascun, els muntatges Canto jo i la muntanya balla i Mare de sucre totes dues amb dramatúrgia de la banyolina Clàudia Cedó, l'altra gran guanyadora d'aquesta edició dels premis. El primer muntatge, produït per La Perla 29, està basat en l'èxit editorial d'Irene Solà, i s'ha emportat el premi a la Millor adaptació (Clàudia Cedó) i Millor intepretació (Laura Aubert). En canvi Mare de sucre, produïda pel Teatre Nacional de Catalunya i Escenaris Especials (projecte que fa teatre amb persones en risc d'exclusió social), aconsegueix el reconeixement a la Millor direcció (Clàudia Cedó) i Millor interpretació revelació (Andrea Àlvarez).

Sinopsi de Bruna, el musical


Ambientada als anys 90, la Bruna, una nena d'onze anys ha de fer un treball d'escola sobre la seva àvia. Realitzar-lo no és una tasca fàcil per la Bruna, ja que la seva àvia, amb cert grau de demència, no la pot ajudar massa. Mentrestant la seva mare, molt enfeinada i sola en la família, ha de gestionar la vida de la Bruna, la de l'àvia i la de l'empresa on treballa. L'Eric, l'amic de la Bruna, sembla tenir una vida plena amb la seva família i això fa estar neguitosa a la Bruna que també vol viure una vida plena amb la seva mare.

En el passat veiem la Quima, l'àvia de la Bruna de petita i com aquesta té tants amics que juguen a jocs molt diferents dels actuals. La Pitu, la millor amiga de la Quima, tan diferents socialment però tan iguals sentimentalment, serà la part principal de la investigació de la Bruna per enllestir el treball.

Bruna és un projecte de teatre comunitari que neix al poble d'Ullastrell. Un viatge a través del temps i a través de moltes vivències que de ben segur que han estat presents a moltes famílies d'aquest país. BRUNA neix de la necessitat d'homenatjar als nostres avis i àvies que van viure i sobreviure la guerra civil. Un record a totes les seves lluites silenciades que han fet que avui en dia podem ser qui som i expressar-nos lliurement gràcies a l'art.

Sinopsi d'Angle Mort


A causa de la nova crisi, el cap d'una petita start-up d'èxit es veu obligat a prescindir d'un dels seus treballadors. Per tal de fer aquest acomiadament de la millor manera possible, l'Andreu, propietari de l'empresa, decideix tenir una trobada conjunta amb els tres empleats: la Beatriu, en Carles i la Diana. Els cita a la sala d'espera del seu despatx i després els fa entrar d'un en un per entrevistar-los i acabar de prendre la difícil decisió. Però el que havia de ser una simple gestió es complica de manera descontrolada i surrealista. Mentre l'Andreu mira de resoldre el problema al despatx, no veu que a la sala d'espera les coses semblen agafar un caire diferent, com si succeïssin a l'angle mort del retrovisor d'un vehicle que està a punt d'avançar i que pot acabar tenint una topada inesperada.

 

Participació