L'Esbart Ciutat Comtal presenta «Síntesi» al Kursaal, que commemora el seu 50è aniversari

Redacció
19 de febrer del 2010
576_1265647657La_Maresma-1
576_1265647657La_Maresma-1

L'Esbart Ciutat Comtal serà dissabte al Kursaal

La Sala gran del Kursaal acollirà dissabte, 20 de febrer a 2/4 de 10 del vespre, l'espectacle 'Síntesi', a càrrec de l'Esbart Ciutat Comtal, que celebra amb aquest muntatge el 50è aniversari de l'entitat. Es tracta d'una recopilació de danses, pròpies d'una forma de recrear i interpretar d'aquesta entitat dansaire.

És un espectacle que mostra la fina línia de la seva història, marcada per l'esforç, la creativitat, el rigor del grup i de les persones que ens han ajudat a fer realitat el projecte artístic, i que finalitza amb la dansa "La Maresma", el darrer treball de recerca i muntatge, senyal del dinamisme d'un grup en constant formació.

Tot plegat, una recapitulació  que permet presentar la memòria per mitjà de les danses que han interpretat durant tot el trajecte de l'Esbart i fins a l'actualitat. Sota la direcció de Lluís Calduch i Ramos, una trentena de dansaires oferiran una primera part de l'espectacle amb 9 danses, i una segona en què ballaran "La Maresma", una coreografia documentada en el llibre Lo ball de Les Gitanes en La Maresma, de Pompili Massa i Pujol.

Les entrades, que costen 15 euros, es poden comprar a les taquilles del Kursaal de dimarts a diumenge de 19 a 21h, dissabtes d'11 a 13 i de 19 a 21h, per telèfon (93 8723636) i una hora abans de cada funció. També es poden comprar per Internet a la pàgina www.kursaal.cat

Tercer aniversari del Kursaal
El mateix dissabte 20 de febrer farà 3 anys que el nou Kursaal va tornar a obrir les seves portes. És per això que durant aquests dies hi haurà al vestíbul del teatre una exposició d'algunes de les signatures que artistes de totes les disciplines que han passat pel Kursaal han deixat escrites als llibres de signatures del teatre. Coincidint amb l'aniversari, també quedaran instal·lades a un dels aparadors del pati, dues cadires antigues del teatre, per recordar l'antic Kursaal. El dia 20, data exacte de la reinauguració del Kursaal, es vendran les entrades dels espectacles que en aquests moments estan a la venda amb un 50% de descompte.