El BAXI Manresa remunta per tòrcer l'Arged BM Stal Ostrów (81-76)

Els de Pedro Martínez aixequen 12 punts amb bona aportació de Jou, Thomasson i Bako

El BAXI Manresa s'ha estrenat a Europa amb victòria davant l'Stall Ostrow
El BAXI Manresa s'ha estrenat a Europa amb victòria davant l'Stall Ostrow | BCL
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 23:55h
Retorn triomfal a Europa. El BAXI Manresa ha hagut de patir i remuntar davant un Arged BM Stal Otrów que ha deixat una gran impressió al Nou Congost. Els polonesos han dominat bona part del partit i han gaudit de dotze punts als eu favor. Per moments, el joc manresà ha estat precipitat. La situació ha començat a adreçar-se tornant dels vestidors. Però no ha estat fins el darrer període fins que el BAXI Manresa ha dominat al seu rival. Guillem Jou, Joe Thomasson i Ismael Bako han estat els jugadors més destacats. Luke Maye ha fet una passa endavant i ha demostrat que pot ser un jugador molt útil.

Pedro Martínez ha escollit com a quintet inicial Dani Pérez, Joe Thomasson, Guillem Jou, Chima Moneke i Yankuba Sima. Igor Milicic, tècnic de l'Arged BM Stal Ostrów, ha escollit Trey Drechsel, Danian Kulig, James Palmer Jr., Kobi Simmons i Michael Young. El BAXI Manresa ha pres la iniciativa només començar. Els triples de Jou i Thomasson donaven als bagencs els primers avantatges (6-2, minut 2). L'equip polonès no volia quedar enrere i resistia en bona part gràcies a Simmons. Pedro Martínez feia rotar els seus jugadors. La dinàmica es mantenia i el BAXI Manresa seguia manant amb una renda que ha arribat a ser de cinc punts. Només una vegada, amb el 19-20, s'ha avançat l'Arged BM Stal Ostrów. El conjunt manresà ha sabut reaccionar per acabar imposant-se al primer quart per 24-20.

El domini ha passat a ser visitant al començar els segons deu minuts. Els jugadors del BAXI Manresa estaven molt erràtics mentre que l'equip visitant feia mal mitjançant Palmer i Young. El major encert els ha dut a avançar-se 26-29 i ha provocat el temps mort de Pedro Martínez (minut 14). Només tornar d'aquest temps mort, Palmer ha rebut una personal antiesportiva que ha sabut aprofitar. L'equip bagenc no reaccionava i el seu tècnic s'ha vist obligat a demanar un altre temps mort dos minuts després (28-38, minut 16). Les instruccions tampoc han fet variar el rumb del partit. La defensa polonesa era molt intensa i provocava moltes pèrdues a la part manresana. Un 2+1 de Thomasson i un triple posterior de Jou semblava que podien actuar de punt d'inflexió i servir per retallar diferències. Però no ha estat així. Young seguia fent mal sota la cistella i mantenia el seu equip amb rendes superiors als deu punts (35-46, descans).

Un parcial de 8-0 i una defensa més agressiva donaven un nou aire al partit. La sortida del BAXI Manresa a la segona part despertava un Nou Congost que creia possible la remuntada (43-46, minut 24). Thomasson ha tingut a les seves mans empatar el partit des dels 6,75. Els posteriors tirs lliures de Palmer aportaven oxigen a l'Arged BM Stal Ostrów. Ismael Bako ha estat important en aquest tram sumant vuit punts en menys de cinc minuts. Palmer aguantava l'equip visitant mentre que Jou i Thomasson mantenien el desavantatge manresà a la mínima expressió. Fins i tot, el BAXI Manresa ha tingut diverses ocasions per igualar. Algunes accions precipitades ho han impedit. Anderson era un altre jugador polonès que feia mal en moments clau. Un triple situava el 49-55 que obligava els bagencs a tornar a remar. Maye responia el triple de l'equip rival. Però els de Pedro Martínez no han pogut retallar massa més i han arribat 57-62 a sota a manca dels darrers deu minuts.

La igualada ha arribat ja al quart definitiu gràcies a un parcial de 6-1. Simons tornava a avançar els seus des del punt de personal. Jou responia amb un altre triple per posar el BAXI Manresa al capdavant molts minuts després (66-65, minut 32). Drechsel ha capgirat el marcador per uns instants. I en aquest moment ha estat inspirat Thomasson. Cinc punts seguits de nord-americà situaven un 71-67 al marcador que tothom hauria signat pocs minuts abans (minut 35). Bako ha ampliat la diferència amb dos punts més. Quedava encara massa temps perquè l'Arged BM Stal Ostrów abaixés els braços. Pérez ha assumit pes en atac i dues penetracions acabaven amb la pilota dins el cèrcol polonès. El partit començava a estar ben encarat amb el 79-74 a manca d'un minut. Maye ha capturat un rebot important. Al següent atac, els bagencs han perdut la pilota en una decisió corregida pel trio arbitral després de revisar la jugada. Simmons anotava de dos i forçava un tir addicional. Però l'ha errat. El BAXI Manresa ha aconseguit fer córrer el rellotge. Jou s'ha mostrat tranquil des del tir lliure i ha situat el 81-76 quan mancaven només sis segons. No hi ha hagut temps per més. 81-76 i debut amb triomf en el retorn a Europa.

Incidències: Els italians Manuel Mazzoni i Saverio Lanzarini i el francès Alexandre Deman han estat els àrbitres del partit. Janis Berzins ha estat el jugador descartat.