El Consell Comarcal del Bages aprova una proposta de Pimec perquè els fons europeus arribin a les pimes

La patronal segueix reclamant que les empreses moroses que incompleixen els terminis legals de pagament no tinguin accés als Next Generation

Esteve Pintó, president de Pimec a la Catalunya Central, en una imatge d'arxiu
Esteve Pintó, president de Pimec a la Catalunya Central, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:35h
El ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat recentment una moció a proposta de Pimec Catalunya Central perquè els fons Next Generation EU arribin a les pimes i a les persones autònomes. La patronal ha celebrat el suport a aquesta reclamació històrica de Pimec; la qual és "una mesura fonamental per impulsar la competitivitat i la viabilitat empresarial en benefici de l'economia", segons ha explicat el president de l'entitat al territori, Esteve Pintó, en declaracions als mitjans de comunicació.

Així mateix, Pintó ha assegurat que els fons europeus representen una oportunitat única i històrica, només comparable als Fons de Cohesió desplegats a finals dels anys vuitanta i primers noranta arran de l'entrada a la llavors Comunitat Europea. Per això, considera fonamental que les pimes siguin les principals beneficiàries i ha demanat que els hi arribin en forma de subvenció per tal d'evitar més endeutament empresarial en aquest context de pandèmia. Finalment, ha dit que des de Pimec Catalunya Central s'ha constatat que moltes pimes compten amb projectes estratègics que opten a aquests fons en matèria de digitalització, innovació i sostenibilitat i ha reclamat que les entitats locals tinguin un paper rellevant en la distribució dels NGEU, en aplicació del principi europeu de subsidiarietat.

Per part seva, el president de Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha reclamat que el Consell Comarcal i els ajuntaments puguin "tenir poder de decisió en la gestió dels fons i capacitat per vehicular els ajuts per fer que, efectivament, arribin a les petites i mitjanes empreses del territori" i ha explicat que la moció es traslladarà al Govern de la Generalitat i al Govern espanyol i també es posarà a disposició de tots els ajuntaments de la comarca per tal que s'hi puguin adherir.