coronavirus

Stroika, El Sielu i Villa Martini reobriran amb ball aquest cap de setmana i caldrà certificat Covid

La implementació del passaport està pendent de l'aval del TSJC perquè afecta drets fonamentals

per NacióManresa, Barcelona, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 10:28 |
El Sielu reobrirà divendres aplicant totes les mesures per a l'oci nocturn | JJMR
Tot l'oci nocturn podrà reobrir la nit d'aquest dijous a divendres. Així ho han acordat les patronals del sector i el Govern, segons ha avançat el programa Aquí Cuní de la Ser i ha anunciat el Govern en roda de premsa. Serà amb ús obligatori de mascareta mentre no s'estigui bevent i per accedir-hi caldrà presentar un certificat Covid digital, que indica si el client està vacunat o té un test negatiu. Es podrà ballar a la pista, però no s'hi podrà consumir.

Al Bages, els responsables de la sala Stroika, El Sielu a Manresa i Villa Martini a Sant Fruitós de Bages han confirmat a NacióManresa que reobriran divendres -Villa Martini dijous amb una festa universitària- seguint les indicacions generals per als establiments d'oci nocturn. Villa Martini, de fet, només obrirà aquest cap de setmana per donar punt final a l'estiu, i a partir de la següent setmana, SevenSeven i Coco Village prendran el relleu d'aquestes sales gestionades pel grup Ítaca. Malgrat tot, els responsables de les sales s'han mostrat cautelosos a l'espera de la confirmació de les mesures per part del TSJC.


Caldrà que els usuaris mostrin el passaport Covid, disponible a La Meva Salut, una PCR feta fins 72 hores abans o un test d'antígens de menys de 48 hores abans, segons ha detallat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Són els mateixos requisits que s'apliquen per viatjar a l'estranger. L'aforament serà del 70% i l'horari de tancament serà a les cinc de la matinada entre setmana i a les sis en cap de setmana. 

Per accedir a les discoteques n'hi haurà prou a mostrar el DNI i el certificat, en paper o amb el mòbil, i els responsables d’accés al local el llegiran amb la càmera a través del web verificacovid.gencat.cat, inactiu encara i pendent d'autorització administrativa, i més endavant mitjançant una l'aplicació mòbil. 


Si l'usuari hi pot accedir, sortirà a la pantalla la paraula "Validat", i si el certificat no és vàlid o és fals, "no Validat". Les dades en cap cas es guardaran, tal com ha detallat la portaveu de l'executiu català. Els ciutadans de la UE i els britànics també podran presentar el certificat expedit pel seu país.

El 23 de setembre ja van poder obrir les discoteques a l'aire lliure, fins a les tres de la matinada, sense que es permetés ballar i sense certificat Covid. Des que va començar la pandèmia el sector ha estat tancat 535 dies, amb excepcions com uns dies de reobertura a l'inici de l'estiu. Des de les patronals reclamen des de fa setmanes la reobertura per contribuir a la reducció dels botellots.

El passaport Covid és una realitat en diversos països d'Europa, però a Espanya ha topat amb reticències dels tribunals quan algunes autonomies l'han imposat. Al setembre el Tribunal Suprem va donar llum verda a Galícia per implantar-lo i aquest aval va obrir la porta que l'apliquessin altres autonomies. A Catalunya caldrà que ho autoritzi el TSJC.

Es perfila més presencialitat a les universitats i més aforament a la cultura i els estadis


El Govern també es planteja ampliar al 80% l'aforament dels esdeveniments culturals i esportius, fixat ara en el 70%. També "si les dades epidemiològiques ho permeten" les universitats recuperaran totes les classes presencials després d'un curs 2020-2021 en què es van combinar les lliçons a l'aula amb les telemàtiques. Per a aquest curs estava previst un 70% de classes presencials.

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació