La reivindicada ampliació del pont de Cabrianes ja és una realitat

Aquest dimarts s'ha inaugurat el nou pont que permetrà el pas de vehicles en els dos sentits de la marxa de forma simultània

Els gegants al nou pont de Cabrianes
Els gegants al nou pont de Cabrianes | Andreu Picañol
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:18h
Una cercavila entre Cabrianes i el pont ha servit aquest dimarts per inaugurar l'ampliació de la instal·lació d'una a dues vies, i que permetrà el pas de vehicles en els dos sentits de la marxa simultàniament. Aquesta obra, llargament esperada, ha omplert d'alegria els habitants d'aquest nucli de Sallent que han acompanyat la comitiva fins al pont.

Al desembre del 2014, després de treballar juntament amb veïns i empreses del polígon per mostrar la necessitat de millores en el pont, es va portar a terme una visita especial dels tècnics on es va determinar la gravetat de la situació de l'estructura, amb el pas a un sol vial.

El pont d'accés a Cabrianes és un pont construït entre l'any 1922 i el 1940, que forma part d'una sèrie de ponts de formigó armat d'Eugenio Ribera. Atesa la particularitat arquitectònica del pont, les obres s'han portat a terme respectant l'estètica i la geometria del pont.

El projecte de renovació del pont d'accés a Cabrianes va ser finalitzat el març del 2019 i licitat per part d'Infraestructures de Catalunya l'agost del mateix 2019. Les obres s'han desenvolupat entre març del 2020 i l'octubre del 2021, i han tingut un cost de 3,5 milions d'euros, que ha finançat al 100% la Generalitat de Catalunya.

Gegants, músics i bona part dels veïns de Cabrianes i de Sallent han assistit aquest dimarts a la inauguració del pont, que permetrà l'accés a Cabrianes des de l'Eix Transversal i les vies de l'oest amb molta més comoditat.