Acció Lila ajudarà en l'elaboració de protocols contra la violència masclista i farà xerrades als instituts

Engega la campanya "Ni a tu ni a ningú. prou agressions masclistes", per interpel·lar tant les víctimes, com a les persones que les presencien

Roda de premsa d'Acció Lila
Roda de premsa d'Acció Lila | Acció Lila
Redacció
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:56h
Acció Lila ha engegat la campanya Ni a tu ni a ningú. prou agressions masclistes, amb la voluntat d'interpel·lar tant les dones que pateixen les agressions, com a la resta de persones que les presencien. El col·lectiu ha presentat la campanya aquest dilluns en roda de premsa. La campanya constarà de tres parts: la prevenció, la detecció i l'actuació.

Per això, Acció Lila farà difusió sobre què són les agressions masclistes, darrere què s'amaguen i com es poden combatre, tot intentant proporcionar eines i recursos per detectar-les, assenyalar-les i actuar davant les agressions que es produeixen a l'entorn. El nom de la campanya Ni a tu ni a ningú. prou agressions masclistes sorgeix de la voluntat d'interpel·lar tant les dones que pateixen agressions, com a la resta de persones que les presencien.

Una de les accions concretes que durà a terme Acció Lila durant la campanya és acompanyar les entitats del lleure de Manresa en l'elaboració i la redacció d'un protocol contra les agressions masclistes específic del seu àmbit, tot realitzant trobades amb diversos agents socials per reflexionar sobre la gestió d'agressions i dels protocols contra la violència masclista.

També portarà a terme activitats com xerrades als instituts o tallers per tal de donar eines per a la detecció i l'actuació en el dia a dia davant les agressions masclistes i visibilitzarà agressions masclistes amagades darrere de comentaris o d'accions que aparentment no ho semblen.

Acció Lila també reivindicarà l'autodefensa feminista com a eina indispensable i totalment vàlida en tots els seus sentits -des de la ideològica fins a la física o la verbal- per actuar davant de les agressions.

Finalment, el col·lectiu explica que continuarà sortint al carrer, "organitzades i combatives", perquè és l'única manera de lluitar "contra un sistema capitalista i patriarcal que permet que siguem agredides, que se'ns exploti laboralment, se'ns desprotegeixi legalment i que se'ns vulnerin els nostres drets sexuals i reproductius tant social com institucionalment".