Dos menors manresans detinguts per demanar 1.000 euros a un home per alliberar el seu fill

Es van fer passar per policies nacionals d'Eivissa i li van dir a l'home que havien detingut el seu fill per tràfic de drogues

05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:22h
Carrer Berga de Manresa, on havia de fer-se el pagament del suborn
Carrer Berga de Manresa, on havia de fer-se el pagament del suborn | GSV
Com si fos una pel·lícula, dos manresans menors d'edat van ser detinguts diumenge passat detinguts quan completaven el cobrament d'un rescat per l'alliberament del fill de la víctima d'una suposada detenció a Eivissa.

Els fets van tenir lloc el passat diumenge 3 d'octubre. La víctima va rebre la trucada d'uns individus que li van assegurar que eren agents del Cos Nacional de Policia d'Eivissa i que havien detingut el seu fill per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Els interlocutors li van dir a l'home que si pagava 1.000 euros suspendrien la detenció i deixarien el seu fill en llibertat. Interlocutors i home van acordar fer el pagament de l'acord a un punt del carrer Berga, al polígon dels Dolors de la capital del Bages.

Davant de l'anomalia de l'oferta policial, l'home es va dirigir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a presentar denúncia, i la policia catalana va muntar un dispositiu amb agents de paisà per fer seguiment de l'intercanvi. A l'hora acordada i en el punt establert, la víctima va deixar un paquet que havia de contenir els 1.000 euros, mentre els agents de paisà dels Mossos vigilaven la zona.

Pocs minuts després de deixar el paquet, tres joves es van dirigir al lloc i mentre dos vigilaven, l'altre va recollir el suposat rescat. En aquell moment els agents van llançar-se sobre els joves, que van intentar escapar, i en va detenir dos, mentre que el tercer aconseguia fugir. Els detinguts han estat acusats d'estafa.

Els dos menors detinguts han quedat en llibertat després d'haver-los posat a disposició de la fiscalia de menors. La investigació continua oberta per detenir el tercer jove implicat, que sospiten que coneixeria el fill de la víctima que, realment, viu a Eivissa.