Comerç

Oberta la convocatòria de subvencions per a l'obertura de comerços i suport a la millora d'establiments

La quantia de la subvenció és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros

per Redacció, 4 d'octubre de 2021 a les 21:34 |
Un local tancat al carrer Sant Miquel | Nia Escolà
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya Demà obre una nova convocatòria d'ajuts del per a obertura de comerços i per a la reforma i millora d'establiments. El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació i annexos comença aquest dimarts a les 9del matí i fins a l'exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del dia 31 de desembre de 2021. Per tant, se segueix el criteri de concurrència competitiva.

L'objectiu d'aquests ajuts és contribuir a dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o als centres històrics i els seus eixamples. Garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l'atractiu i evitant el trencament del continu comercial mitjançant la reforma d'establiments amb un grau d'antiguitat o  parades de mercats municipals. I donar resposta als efectes causats per la declaració de l'estat d'alarma decretat arran de l'emergència sanitària de la Covid-19.

Les persones beneficiàries són els professionals autònoms que estiguin donats d'alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms (RETA), empreses titulars d'establiments de comerç i serveis, situats a peu de carrer i de parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris. S'exclouen, les fundacions, les entitats territorials sense ànim de lucre i els gremis i entitats sectorials.

Quantia de la subvenció i requisits


La quantia de la subvenció és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros. Cal una Inversió mínima de 2.000 euros. La subvenció es realitza en dos àmbits:

- Àmbit 1 (Recuperació de locals buits – obertures): Cal ser titular de la compra, lloguer o concessió i no superar una inversió de 60.000 euros. No entren les concessions administratives d'inauguracions de nous Mercats Municipals.
- Àmbit 2 (Reformes d'establiments): S'adreça a botigues i parades de Mercats Municipals amb antiguitat de mínim 10 anys o 5 anys si són parades de mercats no sedentaris (acceptant la possibilitat d'acreditar-la a través de la suma amb la titularitat anterior si es tracta d'un familiar de fins a 2on grau).

Documentació que cal aportar:
- Fotografia façana i interior establiment (previ a l'acció).
- Pressupost detallat o factures de les despeses d'obertura o reformes.
- Referència de l'Informe de resultat de l'autodiagnosi TIC del CCAM

Per accedir als tràmits cal anar a aquest enllaç.

Per a més informació, consultar al Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa (CEDEM). Telèfon 93 878 76 25 / cedem@ajmanresa.cat.

 

Participació