Habitatge

Allau de peticions de suport a la PAHC Bages amb l'inici del nou curs

La plataforma ha rebut 37 casos nous durant el mes de setembre que s'afegeixen al gruix dels que estan treballant des d'abans de les vacances

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 4 d'octubre de 2021 a les 08:46 |
Reunió de la PAHC d'aquest diumenge, 3 d'octubre | PAHC
Els membres de la PAHC Bages ja ho advertien amb l'arribava de l'estiu: "ens espera un inici de curs molt complicat pel que fa a execució de desnonaments i suspensió de subministraments bàsics". I no s'equivocaven. El relaxament de les mesures per contenir la pandèmia de la Covid-19 han accelerat els casos que s'havien acumulat durant aquest any i mig de mesures "extraordinàries", i durant el mes de setembre ja han arribat a les reunions de la plataforma 37 nous casos de famílies amenaçades de quedar-se al carrer o sense subministraments bàsics.

Les reunions dels diumenges a la tarda de la PAHC Bages, que ja normalment acostumaven a ser nombroses, encara han crescut més amb l'arribada del nou curs i ara no es fa gens estrany que a les trobades s'arribi al centenar de membres i que es tractin, de mitjana, 25 casos a cada sessió, entre els nous que arriben i els que es troben amb alguna novetat administrativa o judicial. En paral·lel, a més a més, també tenen la gestió del darrer bloc ocupat, el bloc 8.


"La majoria de casos que ens arriben tenen un període de resolució llarg", expliquen des de la plataforma, "moltes vegades només es veu l'acció al banc o per evitar el llançament, però abans sempre hi ha hagut molta feina administrativa, judicial o fins i tot de negociació que no es veu".

Si inicialment els casos que arribaven a la PAHC eren majoritàriament hipotecaris, actualment la gran part dels nous casos d'advertència de desnonament arriben després de la impossibilitat de pagar el lloguer o de famílies que viuen, per necessitat, en habitatges ocupats.


Segons expliquen des de la PAHC a NacióManresa, dels 37 casos que han arribat durant els diumenges de setembre, inclòs el darrer d'aquest 3 d'octubre, 10 són de famílies advertides de desnonament per no pagar el lloguer, 8 de famílies que viuen en un habitatge ocupat, i només 3 que arriben davant la impossibilitat de pagar la hipoteca. Però també hi ha casos de famílies o persones que es troben al carrer, sense un lloc estable on viure, en aquest cas 4. Finalment també han arribat a les reunions dels diumenges de la PAHC 13 casos que tenen problemes de subministrament.

 

Participació