Un lluitador BAXI Manresa tomba el Baskonia (74-67)

La bona defensa als moments clau empenyen els bagencs a una nova victòria

El BAXI Manresa ha aconseguit una important victòria contra el Baskonia
El BAXI Manresa ha aconseguit una important victòria contra el Baskonia | Manel Mas
03 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 22:59h
El BAXI Manresa ha sumat contra el Baskonia la segona victòria a la Lliga Endesa en un partit que ha lluitat des del primer minut fins al darrer. Chima Moneke ha estat un colós una vegada més mentre que Elias Valtonen ha sumat punts importants en aquells moments en què la pilota cremava. Però una vegada més, la victòria s'ha forjat en un treball d'equip que ha defensat la seva zona amb ungles i dents. Sobretot, al darrer quart quan els jugadors manresans han provocat pèrdues, han forçat faltes en atac als seus rivals i no els han concedit cap rebot.

Dani Pérez, Joe Thomasson, Janis Berzins, Luke Maye i Yankuba Sima han format el cinc inicial del BAXI Manresa. El Baskonia ha respost amb Jayson Granger, Vanja Marinkovic, Rokas Giedraitis, Tadas Sederkerskis i Landry Nnoko. El primer quart ha estat ple d'alternatives. Les defenses han començat superant els atacs. Els rebots anaven a parar a mans visitants mentre que els bagencs han començar encertats en el llançament de tres. Maye, titular aquest diumenge després de ser descartat a Sevilla, ha sumat cinc punts en poca estona. Pérez l'ha superat poc després. El base català ha sumat dos triples quan ha aconseguit desempallegar-se de Granger. El BAXI Manresa ha aconseguit avançar-se 13-8. Giedraitis ha sortit al rescat del seu equip per liderar un parcial de 0-8 que no ha inquietat l'equip manresà. Els de Pedro Martínez han tornat el parcial incrementat. Del 13-16 s'ha passat al 22-16 al final dels primers deu minuts. Enmig del parcial, Giedraitis ha rebut una falta tècnica.

Els bagencs han seguit liderant el marcador. La lluita sobre el parquet era intensa. L'índex anotador havia baixat un xic. Però les imatges de tots els jugadors lluitant cada pilota també era agradable per als espectadors. El BAXI Manresa administrava la seva renda sense patir massa. Només les errades des del punt de personal impedien que l'avantatge s'ampliés. L'equip manresà n'ha fallat quatre al segon quart. El Baskonia ha reaccionat gràcies al llançament triple. els bascos s'han acostat. Però al descans, la victòria seguia sent local (37-33)

El BAXI Manresa ha intentat contenir l'embat del Baskonia. Als bagencs els costava més sumar. Poc a poc, els de Dusko Ivanovic s'anaven acostant. Fins que Giedraitis ha avançat el seu equip (39-40, minut 23). No els ha durat massa. Chima Moneke s'ha multiplicat per tornar a atorgar la capdavantera al seu equip en una fase de molta igualtat. Les bones accions dels visitants eren rebatudes pels jugadors manresans. També ajudaven les errades de Simone Fontechio des del punt de personal. Com també estava erràtic Sylvain Francisco en el llançament en general. La defensa ha estat cabdal perquè el BAXI Manresa afrontés l'últim període al davant (55-51).

La igualtat ha seguit als darrers deu minuts. Guillem Jou situava el 62-55 a manca de poc més de sis minuts per acabar. Els bascos han reaccionat amb un 0-5. Després la bona defensa permetia una contra de Valtonen. Una bona dosi d'adrenalina que no ha estat suficient per espantar els d'Ivanovic que no volien sumar la seva tercera derrota en vuit dies. La bona defensa també ha ajudat molt al BAXI Manresa al tram final. Diverses pèrdues de pilota del Baskonia i dues faltes en atac forçades per l'equip local permetien tenir un mica de tranquil·litat. Yankuba Sima semblava sentenciar el partit amb el 72-63 a manca d'un minut. Els darrers intents de reacció del Baskonia han quedat en això. En intents. Els de Pedro Martínez han tancat la seva cistella per apuntar-se la segona victòria de la temporada. No sense que abans els àrbitres s'unissin a l'espectacle assenyalant una doble antiesportiva a Pérez i Granger. Al final, 74-67. Bona victòria per afrontar amb ànims el debut europeu el proper dimecres.

Incidències: Miguel Ángel Pérez Pérez, Vicente Bultó i David Sánchez Benito han estat els àrbitres del partit. Marcis Steinsberg ha estat el jugador destacat del BAXI Manresa. Rafa Martínez ha jugat el seu partit número 600 a l'ACB dels quals 175 han estat amb el BAXI Manresa.