Oberta la convocatòria al 20è Premi Simeó Selga del Rotary Club de Manresa-Bages

El termini per presentar propostes és vigent fins al 30 de novembre

Representants de la residència Sagrada Família recollint el premi de 2019
Representants de la residència Sagrada Família recollint el premi de 2019 | RMB
Redacció
02 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 19:09h
El Rotary Club de Manresa-Bages fa una crida a les entitats i associacions de la comarca perquè participin a la convocatòria del Premi Simeó Selga, que aquest any arriba a la 20a edició. El guardó ofereix finançament per tal que el teixit associatiu de la comarca pugui impulsar un projecte d'interès social

L'entitat anima les associacions del Bages de caràcter cultural, assistencial, esportiu o de característiques similars a preparar propostes i a participar en el guardó. El termini per presentar candidatures està obert fins al 30 de novembre. Els aspirants al premi, dotat amb 6.000 euros, han de fer arribar el seu projecte a info@rotarymanresabages.org. Es poden consultar les bases completes de la convocatòria d'enguany en aquest enllaç.

Un jurat independent, integrat per representants de diferents institucions del territori, serà l'encarregat d'escollir el projecte guanyador. El premi es lliurarà en el marc d'un acte que es programarà a principis de l'any vinent al teatre Kursaal.

Projectes reconeguts
Gràcies al Premi Simeó Selga, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes Ampans, en dues ocasions, l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords – ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, #Invulnerables, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions, la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa i el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 – 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.

El Rotary Club de Manresa dedica a aquest pediatre manresà el premi en reconeixement al seu activisme cívic, social, cultural i polític.