El Bages reivindica la memòria de l'1-O aplegant totes les urnes a Sant Joan

Unes 2.000 persones de tota la comarca recorren el trajecte entre l'institut Quercus i l'escola Joncadella, dos dels punts que van rebre les càrregues de la Guàrdia Civil

Capçalera de la manifestació de l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada
Capçalera de la manifestació de l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada | Pere Fontanals
01 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 21:37h
Unes 2.000 persones, segons l'organització, s'han aplegat aquest 1 d'octubre a Sant Joan de Vilatorrada per reivindicar la memòria del referèndum de l'1-O, en el seu quart aniversari, en un acte organitzar per l'ANC. Els manifestants han fet una marxa a peu des de l'institut Quercus i l'escola Joncadella, dos dels punts de votació del Bages que van viure en pròpia pell les càrregues de la Guàrdia Civil i la repressió de l'Estat.

Trenta-una urnes, arribades del mateix número de municipis del Bages i el Moianès han encapçalat una manifestació que ha comptat amb independentistes de vint-i-quatre municipis del Bages, arribats tots ells en marxes de cotxes des de l'origen, excepte la columna de Manresa, que ha fet el recorregut a peu i que ha aplegat gairebé 500 persones.

El punt de trobada era l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, on la plataforma Bages pels Drets Civils ha fet el seu parlament. Aquest inici volia recordar un dels punts on hi va haver una repressió més forta per part de la Guàrdia Civil. Entre càntics independentistes, la manifestació ha recorregut diversos carrers del poble fins arribar a l'aparcament de l'escola Joncadella, que també va ser punt de votació pel referèndum i va rebre càrregues policials molt dures.

Un cop a l'aparcament de l'escola, l'acte s'ha allargat amb música, parlaments i la lectura del manifest