Prou Soroll

Els afectats pel soroll de les avionetes es concentraran diumenge a l'aeròdrom de Sant Fruitós

L'associació Prou soroll! Recuperem el silenci al Bages convoca els veïns a mobilitzar-se contra la contaminació acústica

per Redacció, 1 d'octubre de 2021 a les 11:41 |
Parada de Prou Soroll a la fira de Sant Miquel | Prou Soroll
L'associació Prou soroll! Recuperem el silenci al Bages ha convocat una concentració per aquest diumenge 3 d'octubre al matí a l'entorn de l'aeròdrom Barcelona-Bages per protestar contra la contaminació acústica que provoca l'activitat de salts en paracaigudes de l'empresa privada Saltamos en els veïns dels municipis de la rodalia. L'entitat que agrupa veïns perjudicats pel soroll continu de les avionetes que operen de dijous a diumenge ha fixat un punt de trobada a l'aparcament de l'IES d'Auro, de Santpedor, i d'allà faran una caminada reivindicativa fins a un dels camps contigus a l'aeròdrom. Els convocants demanen a tots els participants que hi acudeixin amb mascareta i mantinguin les distàncies de seguretat recomanades per a la prevenció del Covid-19.

La nova entitat neix de l'assemblea popular que es va fer el 8 de setembre a Santpedor per abordar la problemàtica, en què van participar una setantena de veïns, entre els quals els alcaldes de Santpedor i Castellnou de Bages. D'aquella trobada en va sorgir el compromís de constituir una associació sense ànim de lucre, que es va oficialitzar la setmana passada.


En els pocs dies que fa que s'ha posat en marxa ja ha rebut les sol·licituds per inscriure's com a socis de més de 200 persones, de Santpedor, Castellnou, Sant Fruitós de Bages, Callús i Sant Joan de Vilatorrada. Voluntaris de l'associació ja van fer una primera parada de sensibilització diumenge passat a la fira de Sant Miquel de Santpedor, en què es van recollir les inscripcions de més d'un centenar d'afectats.

Prèviament, aquest moviment veïnal ja va impulsar l'octubre de l'any passat una queixa col·lectiva al Síndic de Greuges que va reunir l'adhesió de 425 signatures de perjudicats i el suport de les associacions de veïns Llevant, Mestral, Sant Francesc i de l'urbanització del Mirador de Montserrat (de Santpedor), la de Pineda de Bages (de Sant Fruitós), les entitats mediambientals Estació Meteorològica de l'Aiguamoll de la Bòbila, ADF Defensors del Bosc i Associació Meandre de Preservació del Patrimoni Natural de Manresa i el Pla de Bages, i l'escola La Serreta. En la queixa es denunciava que és "intolerable que el benestar acústic de tota una comunitat es vegi alterat per l'activitat d'una empresa privada dedicada al lleure, que pertorba les activitats a l'aire lliure i el descans dels qui convivim en aquest territori".

 

Participació