El Kursaal acollirà diumenge l'últim concert a Manresa de La Locomotora Negra

La mítica banda de swing catalana, dirigida per Ricard Gili, celebra 50 anys de trajectòria amb una gira de comiat per Catalunya

La Locomotora Negra al Festival de Jazz de Barcelona
La Locomotora Negra al Festival de Jazz de Barcelona | Jordi Calvera
Redacció
30 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:46h
La gira de comiat de La Locomotora Negra farà parada aquest diumenge, 3 d'octubre a les 6 de la tarda, a la sala gran del Kursaal en el darrer concert a Manresa de la mítica banda de swing catalana. El concert, dirigit per Ricard Gili i amb més de 15 músics dalt de l'escenari, gairebé ja ha exhaurit les entrades, amb l'aforament al 70%. 

El 31 de gener de 1971, un quintet de jazz amb el nom de La Locomotora Negra debutava a la Cova del Drac del carrer Tuset de Barcelona. Amb els anys, el quintet original es va anar ampliant fins arribar a ser una big band de 17 components i es va convertir en una de les formacions de swing més sol·licitades a Catalunya, oferint concerts per multitud d'escenaris i festivals d'arreu del país i de l'estranger.

Per a celebrar el seu 50è aniversari, La Locomotora Negra ha decidit fer coincidir aquesta fita amb el seu comiat dels escenaris. El concert del Festival de Jazz de Barcelona del mes de gener passat i anunciat com a "concert de comiat", va ser tan sols el tret de sortida de tot un any en que La Locomotora Negra recorrerà el territori català per acomiadar-se dels escenaris.

Després del concert de Manresa, la gira continuarà per les poblacions de Palafrugell,  Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Girona. 

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.

Les entrades per veure La Locomotora Negra a Manresa tenen un preu de 18 euros, (15 euros amb carnet Galliner, majors de 65 anys, menors de 25 i escoles de música), es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet.