Vacunació

Salut reorganitza els punts on s'administra la vacuna contra la Covid-19

La Regió Sanitària Catalunya Central ha administrat un total de 726.431 dosis en la campanya de vacunació

per Redacció, 30 de setembre de 2021 a les 15:15 |
Un infermer preparant la vacuna al Palau Firal de Manresa | Gemma Aleman
El Departament de Salut comença a tot Catalunya la vacunació intensiva de proximitat per arribar al màxim de població que encara no s'ha immunitzat. A la Regió Sanitària Catalunya Central aquesta nova estratègia es comença a aplicar aquesta mateixa setmana amb la reorganització dels punts de vacunació poblacionals que han centralitzat bona part de la vacunació massiva.

Des que va començar la campanya de vacunació contra la Covid-19, a finals de desembre de 2020, s'han administrat a la Regió Sanitària 726.431 vacunes, de les quals el 52% als quatre espais que han concentrat bona part de l'activitat vacunal a la regió: L'Escorxador d'Igualada, l'Hotel d'entitats de Berga, el Palau Firal de Manresa i el Recinte del Sucre de Vic. La Regió Sanitària Catalunya Central va ser la primera de Catalunya a centralitzar el 4 de març la vacunació en espais de dimensions òptimes per poder vacunar la població general, després d'una primera fase de vacunació amb equips mòbils. Aquesta estratègia es va fer per facilitar l'accés a la vacuna tant en la reserva de cites com d'accessibilitat i agilitat en l'administració de la vacuna.


Donat que ja s'ha assolit el 70,5% de la població amb la paula completa, ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vacunació en els centres d'atenció primària o en els locals habilitats per aquesta finalitat en diferents municipis.

Així, aquest dijous comença la nova reorientació de la vacunació amb la reorganització dels punts de vacunació massius. La gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Imma Cervós, assenyala que "es tracta de ser àgils en la resposta i davant una nova necessitat, adeqüem els nostres recursos. Entrem en una nova fase on volem augmentar la cobertura vacunal amb estratègies que aproximin la vacuna als col·lectius que encara no se l'han posada".


Vacunació al Bages i el Moianès


El Palau Firal de Manresa deixa de ser un punt de vacunació poblacional, de manera que pot tornar a obrir sense interferències com a recinte de fires de la ciutat. Ara bé, la vacunació de totes les persones que així ho vulguin, continua accessible. Per un costat hi haurà accions extraordinàries com la que aquesta setmana es fa a FUB1, amb vacunació als migdies o bé amb la vacunació dissabte al Carrefour de Manresa. En aquests casos son vacunacions sense cita prèvia, oportunistes.

Però en la fase actual, els punts que continuaran administrant la vacuna ho faran reservant cita a través dels centres d'atenció primària que els donaran hora per anar al mateix CAP o bé a punts externs que en el cas de Manresa són:

- L'Anònima: Tots els divendres de 9 a 12h a partir de l'1/10 menys el 15/10, 24/12 i 31/12.
- FUB-Escorxador: Els dilluns matí de 10-14h i els dimecres tarda de 15-19h.
- Convent de Santa Clara: Els dimarts mati de 10-14h i els dijous tarda de 15-19h.

Vacunació de 3a dosi a residències de gent gran


Aquesta setmana s'enllesteix la campanya de terceres dosis a residències geriàtriques. Com a mínim s'ha administrat la part més important i a tota la regió s'han posat fins a dia d'avui prop de 4.000 dosis en 84 residències. Fins a divendres es preveu haver completat la vacunació en els residents que ja portaven les dues dosis. Per completar la campanya a persones institucionalitzades els equips mòbils hauran de continuar unes setmanes més perquè s'han administrat també primeres dosis en aquesta fase de vacunació a les residències.

 

Participació