Els cineastes de «7 raons per fugir» cedeixen el Premi Gaudí del Públic a Manresa

Després de l'acte s'ha inaugurat l'exposició "Cineclubisme: el públic s'organitza"

Emma Fernández, Anna Crespo, Marc Aloy, David Torras, Esteve Soler i Gerard Quinto durant l'acte de cediment del Premi Gaudí a Manresa
Emma Fernández, Anna Crespo, Marc Aloy, David Torras, Esteve Soler i Gerard Quinto durant l'acte de cediment del Premi Gaudí a Manresa | Àngel Torrent i Xandri
Redacció
30 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:33h
Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras han cedit aquest dijous l'estatueta del Premi Gaudí del Públic que van guanyar el 2019 per 7 raons per fugir que ha estat cedida en règim comodat a l'Ajuntament de Manresa.

L'acte s'ha celebrat a la Plana de l'Om i ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat Marc Aloy; de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo; de la presidenta de la Federació Catalana de Cineclubs, Emma Fernández, i dels cineastes manresans Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras. Ha finalitzat amb una visita guiada de l'exposició a càrrec d'Olga Iglesias.

El discurs a l'inici de l'acte, la regidora de cultura Anna Crespo ha agraït l'acció feta pels cineastes. Seguidament, la presidenta de la Federació Catalana de Cineclubs ha felicitat la ciutat de Manresa pel seu bagatge cinematogràfic i ha parlat dels cineclubs com a eina educativa, a la qual s'ha de donar poder. L'alcalde Marc Aloy ha exposat les "7 raons per quedar-se" on cada raó tenia a veure amb el creixement de la ciutat en relació amb el cinema, i ha citat com a exemple la tasca de Manresa Film Office pel que fa a la pel·lícula guanyadora del premi Gaudí 2019 com d'altres produccions d'HBO i Netflix que s'han rodat a Manresa els últims anys. Per finalitzar, Esteve Soler, un dels tres directors ha recordat en mode d'anècdota que anys enrere si guanyaven el premi el cedirien al Cine Club, i així ha sigut. Tampoc ha faltat l'agraïment a l'Ajuntament, productores i a tot l'equip, amics i familiars.

Un cop acabat l'acte, Olga Iglesias, coordinadora general i responsable d'administració i programació de la Federació Catalana de Cineclubs, ha fet una visita guiada de l'exposició Cineclubisme: el públic s'organitza amb totes les persones que han assistit a l'acte i ha explicat el marc històric dels cineclubs a Espanya i Catalunya i la realitat de les despeses dels cineclubs, necessaris per fomentar el sentit crític i educar, que fins i tot particulars han de pagar de la seva butxaca a causa de l'elevat cost dels drets de les pel·lícules, entre altres coses.